Що таке парапет?

Що таке парапет?

08.12.16 16:54 0 2046

Кожна людина прагнути облагородити своє житло і навколишній простір. Звичайно, в такому випадку не обійтися без будівельних робіт. Але, як відомо всім, деякі участки споруд, що зводяться піддаються негативному впливу навколишнього середовища. До таких ділянок відносяться:

  • виступи;
  • стіни паркану;
  • прорізи вікон зовні;
  • фундамент.

Для захисту цих ділянок від несприятливого впливу можна використовувати парапет. Парапет - це своєрідна безперервна стінка невеликої висоти, яка здатна захистити певний участок будівлі від різноманітних механічних пошкоджень і різних впливів навколишнього середовища.

Застосування парапету

Парапети встановлюють також на плоских або скатних покрівлях. Він може також виконувати і декоративну функцію. Дана конструкція повинна бути встановлена ​​в місці, де передбачено перебування людей. За будівельним нормам мінімальна висота парапету повинна становити від 45 до 120 см. Часто зверху конструкції встановлюють фартух, який захищає її від руйнування.

Матерія для виготовлення парапету

Парапети виготовляють з різних матеріалів: бетонні блоки, цегла, монолітний залізобетон і метал. У нашій країні більш поширений метал. Такі конструкції можна швидко і легко встановити. Подібні металоконструкції виготовляють з оцинкованої сталі, яка є надійним і функціональним матеріалом.

Парапетна конструкція подібного типу має досить тривалий термін експлуатації. До речі, в СПб замовити виготовлення парапету з металу можна в компанії http://kolpakspb.ru/parapety/. Також є парапети, виготовлені з міді, яка відрізняється високою міцністю. Такий вид конструкції не викличе у вас думки про заміну конструкції на нову.

Установка парапету

Монтаж парапету - це відповідальне заняття. Увага: довіряти любителю цей процес багато майстрів не рекомендують. Сьогодні парапетні конструкції активно застосовують і на зовнішні укоси вікон (їх називають зовнішні підвіконня, відливи).

Зовнішні підвіконня мають плоский профіль. Їх основне завдання - це захистити віконних укосів від впливу різноманітних несприятливих чинників навколишнього середовища. Такі відливи виготовляють з металу: алюмінію або оцинкованої сталі.

Види парапетів

Слід заздалегідь визначитися з видом парапету. На сьогоднішній день є:

  • Плоский парапет, який має гладку поверхню і капельники, розведені в сторони;
  • Парапетна конструкція плоскої форми з прямокутним капельником. Такий виріб має прямокутний вигин у нижній частині. Це забезпечує якісне та надійне прилягання конструкції і поверхні;
  • Парапетна конструкція з двома скатами. Її використовують в основному для захисту стін забору від різних пошкоджень;
  • Парапет з двома скатами і капельником у вигляді прямокутника. Відрізняється високою надійністю;
  • Парапет «коник» відрізняється нижнім кріпленням, яке прикрите козирком зверху;
  • Складний парапет, до складу якого входить стік води, який може йти в двох напрямках. Цей вид парапету є самим надійним і довговічним, завдяки особливостям монтажу вузла парапету.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Мужская рубашка: Как она ...
Наступна новина: Найдивніші десерти світу

КОМЕНТАРІ