На Вінничині територіальна громада набула 2 га землі

На Вінничині територіальна громада набула 2 га землі

09.12.16 11:10 0 532
Поширеною є ситуація, коли власник земельної ділянки помирає, а спадкоємці з різних причин не переоформлюють права на земельну ділянку.

В такій ситуації питання визнання спадщини відумерлою є актуальним.

Відповідно до Цивільного кодексу України спадщина, що визнана судом відумерлою, за місцем її відкриття переходить у власність територіальної громади, тобто у комунальну власність.

Так, у поточному році Вінницька місцева прокуратура, відстоюючи інтереси держави в сфері земельних відносин, звернулася до суду із заявою в інтересах держави в особі однієї з сільських рад Вінницького району про визнання спадщини, що відкрилася після смерті особи, яка померла 10 років тому, відумерлою. До складу цієї спадщини входить земельна ділянка з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, загальною площею майже 2 га.

Судом заява заступника керівника Вінницької місцевої прокуратури повністю задоволена. На теперішній час право власності на вказану земельну ділянку площею майже 2 га, вартістю 76 тис грн, набула територіальна громада.

Повноваження сільських рад щодо розпорядження земельними ділянками, в тому числі отриманими у комунальну власність у процесі визнання земельних ділянок відумерлою спадщиною, врегульовано Земельним кодексом України.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ