Представники Польщі діляться з Житомирщиною досвідом у сфері термомодернізації.

Представники Польщі діляться з Житомирщиною досвідом у сфері термомодернізації.

09.12.16 08:03 0 521
У Житомирі 8 грудня, проходить навчальний семінар з питань термомодернізації та енергоефективності у житлових будинках.

Представники польських фірм, установ, ОСББ діляться досвідом стосовно регуляції, фінансування та технологій енергоефективності.

У семінарі беруть участь голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, віце-президенти Польсько-Української господарчої палати Анджей Дрозд та Олег Дубіш, представників бізнесу, фінансових установ, органів влади та ОСББ.

Голова ОДА Ігор Гундич наголосив, що ініціюватиме у наступному році проведення енергоаудиту закладів, де проводитиметься термомодернізація, аби бачити реальну економію енергоносіїв та визначити ті об'єкти, які першочергово потребують утеплення.

— «Зараз Житомирщина в лідерах по державі у впровадженні енергоефективних технологій. 128 котелень, переведених на альтернативне паливо, вже економлять більше 165 мільйонів гривень у рік. Але ми маємо розуміти, що енергонезалежність – це не лише заходи, які ми проводимо централізовано і в закладах соціальної сфери, це і персональна енергоефективність у наших оселях, розуміння необхідності утеплення будинків, заміни вікон, котлів», – зазначає Ігор Гундич.

За його словами, лише у 2016 році на Житомирщині видано 3336 «теплих кредитів» на суму більше 53 мільйонів гривень. Це дає всі шанси для проведення успішної масштабної термомодернізації житлового сектору в області.

Як говорить Анджей Дрозд, термомодернізація – це не питання «хочу чи не хочу». Це питання коли, як, яким коштом і якими методами. Тим більше, це не лише покращення енергоефективності, але і комфорт мешканців, і естетичний вигляд будинків.

Головна мета семінару – аби у кожного з присутніх, хто зацікавиться польським досвідом, матеріалами, потенційними польськими партнерами, був телефон і адреса тих, до кого можна звернутися.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лікування у Фрайбурзі
Наступна новина: На Вінничині до 1 січня ...

КОМЕНТАРІ