Жителя Рівного судитимуть за незаконне придбання і зберігання бурштину вартістю 540 тис грн та побиття працівника поліції

Жителя Рівного судитимуть за незаконне придбання і зберігання бурштину вартістю 540 тис грн та побиття працівника поліції

09.12.16 15:21 0 531
Рівненською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 37-річного жителя обласного центру, який вчинив злочини, пов'язані з незаконними операціями із бурштином, та насильством щодо працівника правоохоронного органу.

Так, 20 жовтня цього року в м. Рівному під час з'ясування патрульним поліцейським особи підозрілого чоловіка та перевірки у нього особистих речей, останній вчинив опір та насильство стосовно правоохоронця, нанісши не менше 10 ударів кулаком у голову, чим спричинено останньому легкі тілесні ушкодження.

Зловмисника під час спроби втечі було затримано на місці іншими співробітниками екіпажу патрульної поліції. В ході огляду місця події у сумці чоловіка виявлено та вилучено понад 12 кг каміння бурштину.

Згідно із висновком гемологічної експертизи вартість вилученого каміння становить 540 тис грн.

За погодженням із Рівненською місцевою прокуратурою дії обвинуваченого кваліфіковано за ст.198, ч.2 ст.342 та ч.2 ст.345 КК України – тобто придбання, зберігання майна, одержаного злочинним шляхом, опір та умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень, у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків.

За вчинення зазначених кримінальних правопорушень скупнику «сонячного» каміння загрожує відповідальність у виді позбавлення волі на строк до 5 років.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Какие есть сорта кофе?
Наступна новина: Ігор Вонс: Налагодження ...

КОМЕНТАРІ