На Вінниччині у рамках Проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури» відремонтовано 34 соціальних об’єктів у 11 районах області (+фото)

На Вінниччині у рамках Проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури» відремонтовано 34 соціальних об’єктів у 11 районах області (+фото)

09.12.16 13:13 0 486
8 грудня, в приміщенні облдержадміністрації відбулось засідання обласної спостережної ради Проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури» Українського фонду соціальних інвестицій.

Участь в засідання взяли голова облдержадміністрації Валерій Коровій, перший заступник голова ОДА Андрій Гижко, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко, виконавчий директор Українського фонду соціальних інвестицій Віктор Мірошниченко, директор Кіровоградського регіонального представництва УФСІ Артур Бродзінський та учасники проекту.

За словами Валерія Коровія, Вінниччина отримала від Німеччини 51,5 млн. грн. інвестицій. За ці кошти відремонтовано 34 соціальних об'єктів у 11 районах області. «У ході тісної співпраці Українського фонду соціальних інвестицій, обласної, районних та селищних рад, а також місцевих громад вдалось відремонтувати 16 шкіл, 9 дитсадків, 5 водогонів, 2 будинки культури, 1 амбулаторію та 1 бібліотеку.

Даний проект спрямований на формування механізмів нової системи мислення та ініціативності кожного. Це, в першу чергу, механізми, що активізують внутрішні мотиви та прагнення зміни щось на краще, адже суспільство міняється і з цим самим постійно змінюються можливості та пріоритети», - повідомив очільник області.

На спостережній раді Віктор Мірошниченко розповів про підсумки впровадження проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ IV». Він нагадав, що з 2013-го року Проект фінансувався Урядом Німеччини через Німецький банк розвитку KfW був розрахований на три області: Вінницьку, Кіровоградську та Львівську. На нього виділили 7 млн. євро грантових коштів, які розподілили між областями пропорційно кількості населення.

«У впровадженні мікропроектів ми робили акцент на енергозбережені. І такий підхід себе виправдав. В умовах високих цін на енергоносії відремонтовані соціальні об'єкти значно менше споживають газу, електроенергії та твердого палива», - зазначив виконавчий директор УФСІ Віктор Мірошниченко.

Зокрема, реалізовані в рамках мікропроектів УФСІ заходи з енергоефективності знизили середнє питоме теплоспоживання дошкільних закладів на 50%, середніх шкіл - на 25%, а інших об'єктів соціальної сфери - на 40%.

«Також ми навчали місцеві громади вирішувати свої гострі соціальні проблеми шляхом збору коштів та контролю за їх використанням. Нині, в умовах децентралізації, громади, з якими ми працювали вміють діяти спільно та вірять у можливість позитивних змін», - повідомив Віктор Мірошниченко.

В ході засідання учасники проекту, зокрема представники з Барського, Піщанського та Ямпільського районів доповіли про ті вагомі зміни, що сталися після втілення проекту на місцях та подякували за можливість брати участь у ньому. Також продемонстрували презентації мікро-проектів.

По завершенні засідання представникам Українського фонду соціальних інвестицій, а також учасникам проекту керівники області вручили подяки від облдержадміністрації та обласної Ради.

































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ