До Дня Збройних Сил України на Калинівщині відкрито меморіальну дошку генерал-лейтенанту Василю Нікіфорову (+фото)

До Дня Збройних Сил України на Калинівщині відкрито меморіальну дошку генерал-лейтенанту Василю Нікіфорову (+фото)

09.12.16 10:05 0 560
Нещодавно у місті Калинівка відбулось відкриття меморіальної дошки генерал-лейтенанту, військовому льотчику – снайперу Василю Семеновичу Нікіфорову. Дошку із зображенням обличчя військового встановили на будівлі Калинівської ЗОШ І – ІІІ ст. №3. Саме тут він навчався і мріяв стати льотчиком.

У заході взяли участь представники Командування Повітряних Сил Збройних Сил України, голова райдержадміністрації Володимир Гаврилюк, голова районної ради Василь Поліщук, міський голова Анатолій Шамалюк, директор Калинівської ЗОШ І–ІІІ ст. № 3 Валентина Кугай, військовослужбовці, рідні та близькі. Ініціатором відкриття пам'ятної дошки виступили районна влада та рідний брат - Іван Нікіфоров.

Право відкрити пам'ятний знак було надано військовослужбовцям Почесної варти Повітряних Сил Збройних Сил України. Присутні вшанували пам'ять земляка хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіальної дошки.

Звертаючись до присутніх, голова райдержадміністрації Володимир Гаврилюк зазначив: «Василь Семенович Нікіфоров – це легендарний льотчик. Його життя є прикладом для наслідування. За героїзм, незламність духу, особливі заслуги перед Батьківщиною, ім'я генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова присвоєно 299 бригаді тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України та літаку Су-27 831-ї гвардійської бригади тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України. У нашій пам'яті назавжди збережуться його безмежна відданість і любoв дo ріднoї землі, мужність та герoїзм».

«Життєвий шлях Василя Семеновича Нікіфорова — це шлях патріота, гідної та чесної людини. Служба у авіації Повітряних Сил Збройних Сил України для Василя Семеновича Нікіфорова була не просто професією, а справою всього його життя» - підкреслив голова районної ради Василь Поліщук.

Виступаючи, представники Командування Повітряних Сил Збройних Сил України відзначили високий клас бойової майстерності генерал-лейтенанта Василя Семеновича Нікіфорова. З початком російської агресії він одним з перших був у лавах захисників рідної землі. Особисто виконував найскладніші бойові завдання, надаючи гідний приклад молоді. Опанував 10 типів літаків. Міг літати на всіх типах винищувачів Збройних Сил України.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ