Тиждень права: як працює Пенсійний фонд

Тиждень права: як працює Пенсійний фонд

10.12.16 16:00 0 591
З 5 по 11 грудня 2016 року в України проходить Всеукраїнський тиждень права.

Проведення тижня права в Україні – це можливість накреслити плани для подальшої роботи, а її більш ніж достатньо для всіх: і для пересічного громадянина, який поряд з можливістю реалізації своїх прав та законних інтересів має ряд обов'язків, і для представників органів влади та законодавців.

Робота Пенсійного фонду передбачає щоденний прийом громадян, надання консультацій, роз'яснень з питань пенсійного забезпечення громадян, що дає можливість реалізувати конституційне право громадян на соціальний захист, а саме: право на забезпечення їх у разі повної, тимчасової або часткової втрати працездатності, втрати годувальника, а також у старості. Це право гарантується загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням.

Кожна особа, яка звертається до Пенсійного фонду, має право безперешкодно подавати заяви, скарги, пропозиції з питань пенсійного забезпечення, звертатись на особистий прийом.

Реалізуючи своє право на звернення, пенсіонери мають право звертатися до органів Пенсійного фонду з пропозиціями, заявами, скаргами та одержувати вичерпні відповіді на них у строки, встановлені Законом України «Про звернення громадян». У разі незгоди з наданою відповіддю мають право оскаржити її до органу Пенсійного фонду вищого рівня або до суду.

Керівництвом головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області постійно проводиться особистий прийом громадян, висвітлюються актуальні новини пенсійного законодавства в засобах масової інформації. Працюють телефони гарячих ліній (0412) 24-66-98, 24-07-15.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керівника лісгоспу на ...
Наступна новина: На Житомирщині понад 2 тис. ...

КОМЕНТАРІ