У Рівненській області можливості громадський організацій для забезпечення прав вразливих категорій громадян

У Рівненській області можливості громадський організацій для забезпечення прав вразливих категорій громадян

10.12.16 12:43 0 511
Семінар-тренінг для осіб з інвалідністю на тему: «Можливості громадський організацій для забезпечення прав вразливих категорій громадян» за участю соціальних партнерів відбувся у стінах Рівненського районного центру зайнятості.

Його провели юрист ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» Тетяна Мельник та бібліотекар, тренер-консультант інтернет-центру «Окуляр» обласної науково-універсальної бібліотеки, радник Рівненського міського голови з консультативних питань людей з інвалідністю, керівник ВП Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» Петро Поліщук.

Під час заходу мова йшла про можливості допомоги громадських організацій для людей із особливими потребами. За словами Тетяни Мельник, людям з інвалідністю не завжди просто зберегти активність, віру в свої сили, відчуття захищеності та особистої свободи. Тому дуже важливо розбудити в безробітних бажання проявити себе в якійсь сфері, підказати способи самореалізації. Т. Мельник надала для учасників семінару окремі практичні поради щодо цього.

Петро Поліщук поінформував про можливості громадської організації «Генерація успішної дії», розказав про послуги бібліотеки для користувачів, які мають порушення зору, слуху та інші нозології. Крім того, зазначив, що центр «Окуляр», що в Рівному, із 2004 року навчає основам комп'ютерної грамотності людей із порушенням зору.

Семінар відвідала інвалід з дитинства із села Рогачів Світлана Синиця. Цьогоріч вона закінчила університет, отримала фах психолога. «Майже півроку шукаю роботу за спеціальністю та поки не вдалося, тому зареєструвалася у центрі зайнятості. Вже через тиждень мені запропонували взяти участь в оплачуваних громадських роботах в управлінні соціального захисту населення. на семінарі почула багато корисної інформації для свого майбутнього» - розповіла дівчина.

По закінченню заходу представники громадських організацій мали змогу дати певні рекомендації та слушні поради усім охочим.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Обговорення розробки ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ