У ВДПУ ім. М. Kоцюбинського відбулась презентація книги «Пам’ятки історії та культури Вінницької області. Вінниця» (+фото)

У ВДПУ ім. М. Kоцюбинського відбулась презентація книги «Пам’ятки історії та культури Вінницької області. Вінниця» (+фото)

10.12.16 17:29 0 617
До участі у презентації, яка проводилась інститутом історії, етнології і права Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Kоцюбинського були запрошені автори, які готували книгу «Пам'ятки історії та культури Вінницької області. Вінниця», представники обласної державної адміністрації та Вінницької міської ради, викладачі університету, студенти та ЗМІ.

Відкриваючи захід, головний редактор видання, декан факультету, професор Юрій Зінько зазначив : « Книга «Пам'ятки історії та культури Вінницької області. Вінниця» підготовлена дослідницьким колективом науковців та краєзнавців і є результатом реалізації проекту пам'яткоохоронної діяльності в Україні в рамках науково-довідкового видання про нерухомі пам'ятки «Звід пам'яток історії та культури України». У книзі представлені матеріали про основні археологічні й історичні пам'ятки, твори монументального мистецтва та архітектури, що репрезентують історико-культурну спадщину Вінниці. При підготовці статей автори опрацювали значну кількість архівних матеріалів, мемуарів, пам'яток особового походження, фахової літератури. Частина інформації вводиться до наукового обігу вперше».

Ректор ВДПУ ім. М. Коцюбинського Наталія Лазаренко привітала присутніх на презентації із визначною подією як для університету так і для міста Вінниці: «Книга «Пам'ятки історії та культури Вінницької області. Вінниця» створена думками, словами, архівними матеріалами, вивченими і дослідженими викладачами нашого вузу, його випускниками і видана за підтримки Вінницької міської ради та обласної державної адміністрації. Науковці історичного факультету здійснюють цікаві історичні дослідження і вони перетинаються із історією нашого міста та області».

Із виходом книги «Пам'ятки історії та культури Вінницької області. Вінниця» привітала історичну спільноту Вінниці заступник Вінницького міського голови Галина Якубович.

Своїми думками та враженнями про роботу над книгою поділились члени обласної робочої групи тому Зводу пам'яток історії та культури України у Вінницькій області : Світлана Василюк – заступник головного редактора. директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА,Ольга Коляструк- викладач вузу, професор, дослідник, автор статей, Олександр Федоришен - випускник історичного факультету, громадський активіст, один із авторів; Анатолій Подолинний - упорядник видання, кандидат філологічних наук, професор, краєзнавець.

Усі виступаючі наголосили на важливості виходу саме такої науково-краєзнавчої роботи про Вінницю — один із найдавніших історичних центрів Східного Поділля, історія якої сягає глибини багатьох віків. Пам'ятки нашого міста, образно кажучи, складають підмурівок будівлі, яку ми називаємо культурною спадщиною.

Книга «Пам'ятки історії та культури Вінницької області. Вінниця» дала поштовх до роботи над другим томом видання, який готується до друку у наступному році,« Пам'ятки історії та культури Вінницької області. Вінницька область», робота над якою уже почалась.



















































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі обговорили ...
Наступна новина: На Вінниччині розширено ...

КОМЕНТАРІ