Обговорення розробки Стратегії розвитку туризму у Чернігові продовжується

Обговорення розробки Стратегії розвитку туризму у Чернігові продовжується

10.12.16 12:24 0 552
9 грудня, в Чернігівській міській раді відбулось чергове засідання робочої групи щодо розробки Стратегії розвитку туризму в місті Чернігові за участю заступника міського голови Ольги Хоніч.

Робоча група з розроблення стратегії розвитку туристичної галузі в м. Чернігові на 2017-2021 роки, створена з метою консолідації (координації) зусиль органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, керівників підприємств, громадськості, науковців, представників туристичної індустрії, спрямованих на розроблення стратегії розвитку туристичної галузі.

Як вже повідомлялось раніше, у Чернігові проведено дві стратегічні сесії розвитку міста. Остання проходила 11 листопада в Культурно-діловому центрі "Світогляд". В рамках цього заходу члени робочої групи сформували стратегічні цілі на основі результатів проведеного дослідження, які будуть включені до стратегії розвитку туризму та промоції міста Чернігова на 2017-2021 роки.

Цього разу робоча група визначила візію та місію розвитку туризму. Серед варіантів місії було запропоновано створити та позиціонувати туристичний продукт для різних цільових аудиторій та активніше реалізовувати програми промоції міста.

На думку дослідників, візія полягає в тому, що Чернігів – це комфортне туристичне місто, в якому поєдналися древні легенди, велична історія та сучасність.

Всі запропоновані варіанти біли обговорені та доповнені.

Другою частиною засідання було визначення робочою групою основних можливостей, загроз, слабких та сильних сторін розвитку туризму. Зокрема, серед можливостей учасники засідання виділили збільшення кількості туристичних продуктів та популяризація маловідомих сторінок історії міста, а також стимулювання розвитку туризму без серйозних фінансових втрат за рахунок залучення бізнесу.

Серед слабких сторін розвитку туризму – транспортна ізоляція, відсутність інформації про можливості міста, визначення цільових аудиторій та мотивації для візиту туристів.

Всі запропоновані пропозиції будуть враховані при написанні Стратегії розвитку туризму в місті Чернігові на 2017-2021 роки.

Читайте також:

Чернігівці можуть долучитися до розробки Стратегії розвитку туризму в рідному місті

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ