Землевпорядники Житомирщини спрямували до державного бюджету майже 2,8 мільйона гривень

Землевпорядники Житомирщини спрямували до державного бюджету майже 2,8 мільйона гривень

10.12.16 08:19 0 476
Землевпорядники Житомирської області з початку року надали громадянам 143,6 тис. адміністративних послуг, з яких 106,4 тис. (74,1% від загальної кількості) – безоплатні.

За 37,2 тисячі (25,9%) платних адмінпослуг землевпорядники перерахували до Державного бюджету України 2,774 млн гривень. Найбільші надходження у розмірі 2,043 млн грн. отримали за послуги з надання витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Державні кадастрові реєстратори виготовили понад 30 тисяч таких документів. Ще 515,9 тис гривень надійшло за виправлення технічних помилок у відомостях Державного земельного кадастру, які допущено не з вини органу, що здійснює ведення кадастру. За отриманням цієї послуги звернулися 2917 осіб.

Найбільша кількість безоплатних адміністративних послуг, які впродовж року надали територіальні органи Держгеокадастру Житомирської області, – це державна реєстрація земельних ділянок (майже 34 тисячі) та видача витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку землі (понад 18 тисяч). Також надано понад 11 тисяч довідок з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами та угіддями.

Довідково:

Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Чергове ...
Наступна новина: Епідемії грипу на ...

КОМЕНТАРІ