У Рівненській області особливу турботу - для людей з інвалідністю

У Рівненській області особливу турботу - для людей з інвалідністю

10.12.16 13:05 0 542
У рамках Декади зайнятості для людей з інвалідністю у Рівненському міському центрі зайнятості відбувся тематичний семінар для роботодавців - «Людям з особливими потребами – особлива турбота. Забезпечення їх рівних прав та можливостей у сфері зайнятості».

У роботі семінару взяли участь - заступник начальника управління Держпраці у Рівненській області Наталія Карпюк, голова Рівненської обласної профспілкової організації Всеукраїнської профспілки працездатних інвалідів Тетяна Войтович, головний спеціаліст Рівненського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Зоя Баскова керівники та представники ринкоутворюючих підприємств та установ Рівного різних форм власності.

Під час семінару присутні були ознайомлені із змінами в трудовому законодавстві. Також роз'яснено особливості працевлаштування інвалідів відповідно до вимог законодавства. Підприємства, які використовують працю інвалідів, зобов'язані створювати для них умови праці з урахуванням рекомендацій медико - соціальної експертної комісії та індивідуальних програм реабілітації, вживати додаткових заходів безпеки праці, які відповідають особливостям цієї категорії працівників. Було наголошено, що у випадках, передбачених законодавством, роботодавці зобов'язані організувати навчання, перекваліфікацію та працевлаштування осіб з інвалідністю, відповідно до медичних рекомендацій МСЕК, а у разі зміни таких рекомендацій, вносити відповідні корегування в умови та режим праці.

Для більш ефективного вирішення питання працевлаштування інвалідів, роботодавцям та службі зайнятості необхідно ще більш тісно співпрацювати в частині розширення банку даних про вільні робочі місця, покращення якості вакансій для осіб з обмеженою працездатністю. Необхідно сприяти формуванню позитивної громадської думки щодо зайнятості людей з інвалідністю.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: За втручання прокуратури ...

КОМЕНТАРІ