З початку року Вінницька обласна служба зайнятості працевлаштувала 726 осіб з інвалідністю і це третій показник в державі

З початку року Вінницька обласна служба зайнятості працевлаштувала 726 осіб з інвалідністю і це третій показник в державі

10.12.16 09:04 0 512
Протягом 11 місяців 2016 року у службі зайнятості Вінницької області послуги отримували 2287 безробітних осіб з інвалідністю, з яких 726 знайшли роботу. При підборі варіантів працевлаштування фахівці центрів зайнятості обов'язково враховували індивідуальні рекомендацій МСЕК та побажання безробітних.

«Робота центрів зайнятості з людьми, які є неконкурентоспроможними на ринку праці, носить комплексний, системний та адресний характер. Адже звертаючись до центру зайнятості особа з інвалідністю отримує не лише допомогу щодо пошуку роботи, а й інші соціальні послуги, зокрема може здобути нову професію за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, започаткувати власну справу, отримати консультації щодо техніки пошуку роботи», - зазначає в.о. директора Вінницького обласного центру зайнятості Світлана Аляб'єва.

Так, протягом січня-листопада 2016 року 183 особи з інвалідністю пройшли професійне навчання, перепідготовку або підвищили кваліфікацію. Найбільш цікавими професіями для людей з обмеженими можливостями були перукар, фотограф, кравець, манікюрник, оператор та машиніст (кочегар) котельні.

З початку 2016 року 14 осіб започаткували власну справу шляхом отримання допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності. Фахівці центрів зайнятості області допомагають зорієнтуватися щодо сфери діяльності, визначитись з ідеєю ведення бізнесу та розробити бізнес план. Зокрема, безробітні організували бізнес з вирощування сільськогосподарських культур, ягід, з надання населенню юридичних, бухгалтерських, інформаційних, перукарських послуг, а також у сфері торгівлі.

Особлива увага центрами зайнятості у напрямі працевлаштування осіб з інвалідністю приділялась взаємодії з роботодавцями, зокрема проводилась активна роз'яснювальна робота щодо регулювання праці осіб з інвалідністю, можливості створення або пристосування робочих місць для них, організація надомної праці. Вагомим стимулом для роботодавців приймати на роботу осіб з обмеженими можливостями є компенсація єдиного соціального внеску при працевлаштуванні таких осіб. З початку 2016 року роботодавці заявили до обласної служби зайнятості 533 вакансії, на які можуть бути працевлаштовані інваліди. Найбільш популярними варіантами працевлаштування для таких осіб є вакансії кухарів, операторів заправних станцій, дорожніх працівників, слюсарів-ремонтників та підсобних працівників.

Довідково: На сьогоднішній день за сприянням Вінницької обласної служби зайнятості продовжують шукати роботу 760 осіб з інвалідністю.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Вінницького ОЦЗ

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Епідемії грипу на ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ