Прокурор області Максим Киричук:

Прокурор області Максим Киричук: "Протидію незаконному обігу підакцизних товарів необхідно посилити!"

11.12.16 10:05 0 677
У прокуратурі Волині відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів області, на якій обговорено питання протидії незаконному обігу підакцизних товарів, у тому числі їх контрабандному переміщенню через державний кордон.

У нараді взяв участь голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик.

Виступаючи перед учасниками наради, прокурор Волинської області Максим Киричук наголосив, що незаконний обіг підакцизних товарів загрожує економічній безпеці держави. Такі протиправні діяння призводять до надходження на ринок недоброякісного товару, порушення прав споживачів, шкодять здоров’ю та життю людей і сприяють формуванню кримінального ринку підакцизних товарів.

Цьогоріч правоохоронці області розслідували 42 кримінальних провадженнях про контрафакт. В межах досудового розслідування з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму близько 24 млн. грн.

В рази збільшилась кількість вилучених в області незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів (дизельне паливо, бензин, газ) - наразі це близько 140 000 літрів.

Загалом до суду скеровано 12 кримінальних проваджень про незаконні дії із підакцизними товарами, за результатами розгляду яких судами постановлено обвинувальні вироки.

Водночас, проведена правоохоронцями робота та вжиті ними заходи ще не забезпечили активну протидію незаконному обігу підакцизних товарів.

Діяльність правоохоронних органів у більшості випадків зведена до виявлення дріб’язкових фактів роздрібної торгівлі фальсифікованими алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Незадовільним в окремих випадках є стан досудового розслідування слідчими ГУ ДФС у Волинській області та органів поліції кримінальних проваджень в сфері незаконному обігу підакцизних товарів.

Цьогоріч не виявлено жодної організованої групи чи злочинної організації в цій сфері.

Підлягає активізації протидії нелегальним заправкам на території області.

Необхідно покращити також ефективність роботи Волинської митниці ДФС щодо виявлення фактів порушення митних правил при переміщенні через державний кордон України алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Відтак проблемні питання боротьби зі злочинністю в сфері незаконного обігу підакцизних товарів, її організованими формами, корупцією, превентивної діяльності потребують комплексного вирішення правоохоронними органами області.

Учасниками наради розроблено та узгоджено перелік заходів задля ефективнішої протидії незаконному обігу підакцизних товарів в області.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі степан Барна ...

КОМЕНТАРІ