У Борщеві на Тернопільщині запустили новий водогін

У Борщеві на Тернопільщині запустили новий водогін

11.12.16 08:49 0 568
У Борщеві в мікрорайоні, що охоплює практично третину території міста – вирішили проблему з питною водою. Офіційне відкриття нового водогону відбулося 9 грудня за участю керівництва області, району та самих містян.

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна побував на даному об'єкті у серпні, коли тільки починалися роботи. Тепер зазначає, що результатом задоволений. «Цю практику – коли я, мої заступники, керівники структурних підрозділів особисто виїжджають на об'єкти, контролюють хід робіт ми запровадили і будемо продовжувати. Це потрібно для того, щоб той ресурс, який отримує область, використовувався ефективно. Кожна гривня, вкладена в ремонт, реконструкцію, будівництво – має бути відчутною місцевим жителям», - наголошує Голова ОДА.

Даний проект вдалося реалізувати всього за чотири місяці нинішнього року загальна вартість складає понад 5,3 млн грн: з них – 4,5 млн – допомога від Держави по Фонду регіонального розвитку, 821 тис грн – виділили з місцевого бюджету.

За словами Віктора Кузяка, начальника управління капітального будівництва Тернопільської ОДА, водогін у Борщеві – це один із 53 проектів, які реалізовуються на Тернопільщині цього року за рахунок коштів ФРР. «Як на даному об'єкті, так і на більшості решти – працюють наші місцеві підрядники. Позитив від цього в тому – що «свої» так чи інакше будуть сумлінно виконувати роботи. З іншого боку – занятість на подібних об'єктах будівництва та реконструкції – це робочі місця для наших краян», - зазначає Віктор Кузяк.

До цього моменту у Борщеві жителі вул. Підлісної, Незалежності, Сковороди та Тичини користувалися водою з криниць. Але останні два роки вода у них час від часу зникала. «У період дощів вода в криницях була, але у посуху – зникала. Для людей старшого віку це була значна проблема. Ми, хто молодший, якось викручувалися – підвозили воду. Тепер, вода підведена до кожного будинку», - ділиться місцевий житель Іван.

Чиста питна вода не повинна бути розкішшю у 21 столітті. Кожен житель Тернопільщини – від обласного центру до найбільш віддалених сіл має мати комфортні умови для проживання – і це добре розуміє керівництво краю. Тому вирішення таких проблем, як водопостачання, газифікація, якісні освітні та медичні послуги – є пріоритетом. В цілому на різні проекти, що мають соціальне спрямування та покращують інфраструктуру на Тернопільщині у 2016 році спрямовано майже 300 млн грн.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ