Чернівці: Архітектурно-містобудівна рада розглянула чотири проекти

Чернівці: Архітектурно-містобудівна рада розглянула чотири проекти

13.12.16 16:35 0 521
На черговому засіданні архітектурно-містобудівної ради фахівці розглянули проекти детального плану території на переведення та реконструкцію частини території чернівецьких садівничих товариств «Дружба» (вул. О. Букшованого) та «Еколог» (вул. О. Вільшини) під індивідуальну житлову забудову.

Також розглянули ескізний проект організації поліфункціонального простору по вул. Руській, 263 – 267 та ескізний проект реконструкції громадської будівлі з добудовою по вул. Руській, 263-А у Чернівцях.

Першим розглянуто проект ДПТ садівничого товариства «Дружба», під час обговорення якого були висловлені зауваження щодо проведення ґрунтовних геологічних досліджень та визначення межі зсувної території, а також запропоновано автору проекту запланувати розширення вулиці, що пролягає від вул. Таджицької, вздовж території садівничого товариства та виходить на вулиці О. Букшованого і Білоруську, що в подальшому передбачатиме сполучення масиву житлової забудови з транспортними магістралями міста і дозволить в майбутньому рух громадського транспорту. Містобудівною радою вирішено погодити проект детального плану території садівничого товариства «Дружба» на переведення та реконструкцію території під індивідуальну житлову забудову, за умови врахування в проекті висловлених зауважень.

По проекту товариства «Еколог» основним зауваженням обговорення стало питання затоплення території товариства, а генеральний план міста передбачає перспективну садибну житлову територію, умовою забудови якої є будівництво дамби вздовж лівого берега річки Прут. За результатами розгляду пропозиція погодити проект не була підтримана містобудівною радою.

Третє і четверте питання порядку денного розглядались спільно. Архітектор представляла проект організації поліфункціонального простору за адресою вул. Руська, 263 – 267 та проект реконструкції громадської будівлі з добудовою за адресою вул. Руська, 263-А. Територія вздовж будинків 263-267 давно потребує містобудівного вирішення та благоустрою, оскільки нею користується значна кількість мешканців мікрорайону «Руський-1». Висловлені зауваження обговорювались за участю мешканців мікрорайону та забудовника і стосувалися розміщення стоянки автомобілів необхідної для обслуговування проектованої будівлі, розрахунку необхідної кількості майданчиків, розробки благоустрою між будинкового простору до будинку №289 на вул. Руській тощо.

З огляду на важливість зауважень містобудівна більшістю голосів вирішила зняти проекти на доопрацювання та повторно представити на розгляд ради.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Конкурс «Жінка року» у ...
Наступна новина: У листопаді митні ...

КОМЕНТАРІ