Валерій Коровій ознайомився з роботою Вінницького обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (+фото)

Валерій Коровій ознайомився з роботою Вінницького обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (+фото)

13.12.16 14:21 0 485
Голова облдержадміністрації Валерій Коровій відвідав Вінницький обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Очільник області ознайомився з роботою оперативно-диспетчерської служби Центру та вручив 3 дефібрилятора для бригад Вінницької станції екстреної медичної допомоги. Дефібрилятори були закуплені за кошти обласного бюджету (497 229 грн.) для надання більш спеціалізованої висококваліфікованої допомоги пацієнтам при зупинці серця та інших серйозних серцевих розладах.

Після презентації роботи єдиної централізованої оперативно-диспетчерської служби м. Вінниці, Валерій Коровій зазначив: «З 1 січня 2017 року середня заробітна плата в галузі охорони здоров'я підвищується на 40% . Зрозуміло, що ми зацікавлені в тому, щоб був прийнятий обласний бюджет і працівники бюджетної сфери, в тому числі медики й освітяни, отримували підвищену заробітну плату. Тож не хотілося б у сесійній залі якихось непорозумінь при обговоренні питання фінансового ресурсу для Центру. Кошти потрібні для продовження тимчасової ліцензії, яка закінчується 1 січня 2017 року та електронних ключів. Є спільне рішення профільної комісії і Департаменту охорони здоров'я ОДА з даного питання і експертні висновки фахівців Політехнічного університету. Тож маємо при доопрацюванні бюджету це врахувати».

Директор Департаменту охорони здоров'я Людмила Грабович нагадала присутнім про те, що у 2012 році Вінницька область долучилась до реалізації Національного проекту «Вчасна допомога».

Концепція Національного проекту «Вчасна допомога» полягала у створенні єдиних централізованих регіональних оперативно-диспетчерських служб в кожному обласному центрі на базі Центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

За час дії Проекту, вінницький Центр придбав необхідне обладнання для забезпечення надання якісних послуг пацієнтам. Загальна вартість обладнання для єдиної регіональної оперативно-диспетчерської служби Вінницької області (обладнання для контакт-центру, серверне обладнання, обладнання робочого місця диспетчерів, обладнання для бригад ШМД), яке було поставлено в рамках виконання Національного проекту «Вчасна допомога», становила 4 млн 492 тис. грн.

На цей рік запланована дозакупівля додаткового обладнання і ліцензій для роботи ОДС в автономному режимі та поступового підключення до центральної оперативної диспетчерської всіх районів області.

Людмила Грабович зазначила: « Для подальшого розвитку оперативно-диспетчерської служби області потрібно від 7,5 до 9 мільйонів гривень на створення ресурсної бази,закупівлі додаткового обладнання та ліцензійного програмного забезпечення».

Вона також зазначила, що за програмою «Вчасна допомога» продовжується навчання фельдшерів-диспетчерів, так званих «парамедиків» для роботи на новому обладнанні, відпрацьовуються їх дії згідно протоколів диспетчеризації, які розроблені відповідно європейським нормативам обслуговування викликів по лінії екстреної медичної допомоги.





















































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова ОДА Ігор Гундич ...
Наступна новина: Чернігів: Конкурс малюнків ...

КОМЕНТАРІ