Професійне навчання,виробнича практика,робота - рівненські безробітні отримали ідеальне рішення

Професійне навчання,виробнича практика,робота - рівненські безробітні отримали ідеальне рішення

13.12.16 08:04 0 514
Безробітні Рівного, направлені Рівненським МЦЗ на навчання в Рівненський центр профтехосвіти ДСЗ, успішно склали державну кваліфікаційну атестацію (ДКА) за професією «Кравець».

Зазвичай в навчальному закладі кваліфікаційні атестації відбуваються в присутності роботодавців. Останні можуть безпосередньо поспілкуватися із слухачами. Тут проявляються комунікаційні якості майбутніх робітників, можна оцінити їх роботу та перспективність. Хорошою нагодою зарекомендувати себе є також виробнича практика слухачів, яка триває на підприємствах Рівненщини. Такий навчальний процес дозволяє РЦПТО ДСЗ максимально адаптувати безробітних до умов майбутньої роботи, а роботодавцям підбирати кадри.

Майбутні кравці впродовж 8 місяців вивчали теоретичний курс та опановували премудрості професії, вчилися працювати на сучасному швейному обладнанні, досконало володіти професійними інструментами. На іспиті усі слухачі підтвердили відмінні знання, продемонстрували цікаві якісні швейні вироби, виготовлені власноруч, та поділилися враженнями від навчання.

За словами майстра виробничого навчання Оксани Мирончук, слухачі прийшли до РЦПТО із різним рівнем підготовки, декотрі з них голку взяли до рук вперше. Але наполегливість та відмінна навчальна база РЦПТО допомогли досягти чималих успіхів. Кожен із майбутніх кравців зумів віднайти свій «почерк», і у цьому переконалися усі присутні на ДКА. Варто зауважити, що Оксана Мирончук – майстер із великим професійним досвідом докладає чималих зусиль, щоб із нових слухачів створити справжню команду професіоналів, які бездоганно виконуватимуть складні завдання, відповідатимуть сучасним вимогам роботодавців та вже не зрадять улюбленій справі.

Більше місяця слухачі проходили виробничу практику на підприємствах швейної галузі Рівного: в КП «Силует», у ФОП Крока О.М., СПД ФО Мединського А.М., ПП Скотинянського В.В., в ательє «Шарм» (ПП Вавровська О.М.). Роботодавці не лише залишилися задоволені роботою слухачів, але й запропонували їм працевлаштування. І тепер кравці вдосконалюватимуть майстерність, застосовуючи набуті під час навчання теоретичні та практичні знання. А Світлана Дудик, слухачка, яку особливо відмітила Оксана Мирончук, планує започаткувати власну справу.

Оксана Вавровська, голова державної кваліфікаційної комісії, яка є давнім та авторитетним партнером навчального закладу, зауважила, що у РЦПТО ДСЗ завжди готують висококваліфікованих робітників, із числа яких приємно підбирати кадри.

Професійний азарт слухачів та їх прагнення до вдосконалення відмітили і присутні на іспиті директор РЦПТО ДСЗ Володимир Псюк та заступник директора Оксана Зигалова. Директор вручив випускникам Свідоцтва державного зразка про присвоєння робітничої кваліфікації за професією «Кравець». Своєрідна путівка в життя не лише забезпечить випускникам достойне працевлаштування, але й сприятиме подальшому навчанню.

У РЦПТО ДСЗ можна навчатися в будь-якому віці, адже зростати професійно ніколи не пізно.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ганна Зварич: Реформа ...

КОМЕНТАРІ