Ганна Зварич: Реформа профтехосвіти дозволить готувати фахівців якісно нового зразка

Ганна Зварич: Реформа профтехосвіти дозволить готувати фахівців якісно нового зразка

13.12.16 08:05 0 423
Система професійно-технічної освіти потребує реформування - зокрема, необхідне створення багатопрофільних навчальних центрів.

Згідно розпорядження голови Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барни, в області створена Регіональна Рада з питань реформування профтехосвіти. Відтак над питанням підготовки кваліфікованого фахівця працюють освітяни, директори закладів профтехосвіти, а також підприємці та представники громадськості.

Про це повідомила виконувач обов'язків начальника управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ганна Зварич під час участі у програмі «Про важливе» на телеканалі ІНТБ.

«Цьогоріч ми вже не мали державного замовлення, натомість отримали регіональне замовлення, що формується з потреб регіону. Регіональною радою розроблений план покрокових дій у рамках реформування профтехосвіти», — розповідає Ганна Зварич.

Як відомо, на даний час в області діє 17 закладів профтехосвіти, у яких навчаються 9 тисяч учнів. В рамках реформи, їх кількість планують юридично зменшити, проте якість підготовки кадрів профтехосвіти значно зросте. За словами, Ганни Зварич, на останньому засіданні Регіональної Ради прийняли рішення об'єднати Борщівський заклад профтехосвіти з Хоростківським. Також планується створення Північного багатопрофільного навчального центру.

«Система профтехосвіти на відповідає потребам часу, підготовка фахівця повинна бути дещо іншою. Тож допоки приймуть закон про реформування професійно-технічної освіти, зараз ми вже здійснюємо певні підготовчі моменти», - підсумовує Ганна Зварич.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Професійне ...
Наступна новина: 14 грудня Чернігів ...

КОМЕНТАРІ