Володимир Богайчук: Госпітальні округи мають визначити до лютого

Володимир Богайчук: Госпітальні округи мають визначити до лютого

13.12.16 10:27 0 497
Реформа охорони здоров'я в Україні розпочнеться з первинної ланки. Відповідна концепція, яку вже прийняв Уряд, вступатиме в дію з 1 січня 2017. Серед основних її засад: створення госпітальних округів; визначення штатної чисельності працівників буде передана на розгляд керівника медзакладу; з квітня запроваджуватиметься система надання медпослуг на основі угоди між лікарем і пацієнтом.

Про це повідомив начальник управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук під час участі у програмі «Про важливе» на телеканалі ІНТБ.

«Перший крок даної реформи - це відміна встановленої кількості штатних одиниць у лікувальних закладах. Відтепер керівник матиме право формувати штатні одиниці так, щоб медичні послуги надавалися максимально якісно», - пояснює Володимир Богайчук.

Другий етап реформи системи охорони здоров'я розпочнеться з квітня 2017 року. І передбачатиме він, за словами Володимира Богайчука, створення «Національної служби здоров'я», яка виконуватиме функцію розрахунку за медичну послугу.

«Мова про впровадження страхової медицини в Україні йде давно, і зважаючи на досвід європейських країн, така практика себе виправдовує. Але в наших реаліях слід діяти виважено. У ситуації з Нацслужбою здоров'я страховиком виступатиме держава й лікування здійснюватимуться за рахунок бюджетних коштів. Лікар сімейної амбулаторії укладатиме договір з пацієнтами, жителями тих чи інших територіальних одиниць. По закінченню надання медичних послуг, гонорар лікареві оплачуватиме Національна служба здоров'я», - зазначає начальник управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА.

Також, як зазначає Володимир Богайчук, триває робота над створенням госпітальних округів - їхнє місцерозташування повинно бути чітко визначене вже у лютому 2017 року.

Наразі, на Тернопільщині розглядається можливість створення трьох госпітальних округів у межах Кременецького, Тернопільського та Чортківського районів. «Найближчим часом відбудеться засідання робочої групи, на якій визначать можливі ризики, що виникатимуть під час впровадження даної реформи. Ми плануємо напрацювати кроки на їхнє випередження», - зазначив Володимир Богайчук.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині буде ...
Наступна новина: У Житомирі організували ...

КОМЕНТАРІ