Керівники друкованих видань Закарпаття обговорили проблеми реформування комунальних ЗМІ

Керівники друкованих видань Закарпаття обговорили проблеми реформування комунальних ЗМІ

14.12.16 11:26 0 452
Реформування комунальних та державних ЗМІ, перспективи розвитку районних медіа стало темою обговорення засідання за круглим столом, яке відбулося 13 грудня в Закарпатській ОДА. Участь у заході взяли керівники комунальної преси області, експерти та представники органів виконавчої влади.

Директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ярослав Галас, відкриваючи засідання, наголосив на важливості роздержавлення засобів масової інформації. Він відзначив, цей процес є унікальним світовим досвідом, котрий дозволить створити конкурентне середовище для ЗМІ, забезпечить незалежність редакційної політики та менеджменту.

Дмитро Воробець, голова обласної організації Національної спілки журналістів України зазначив, об'єднання переймається питанням збереження районної преси як складової національного інформаційного простору. У центрі уваги перебувають питання захисту прав журналістів, майна у процесі роздержавлення.

Під час засідання за круглим столом юристи дали роз'яснення статей Закону «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Присутні також обговорили питання оформлення угод про висвітлення діяльності органів влади, оптимальні форми господарювання реформованих редакцій. Йшлося і про заходи державних органів у цьому питанні, критерії фінансової підтримки видань після реформування.

Керівники друкованих видань під час засідання обговорили професійні проблеми та домовились про співпрацю, зокрема, про обмін інформацією між редакціями та довідковими матеріалами. Особливу увагу приділили питанню фінансової незалежності видань.

Департамент інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю ОДА

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Регіональний сервісний ...
Наступна новина: Діти Житомирщини зібрали ...

КОМЕНТАРІ