У Житомирі презентували книгу про Чорнобильську трагедію.

У Житомирі презентували книгу про Чорнобильську трагедію.

15.12.16 10:05 0 599
У Житомирі 13 грудня, напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відбулася презентація видання «Книга Пам'яті України. Чорнобильська трагедія. Житомирська область».

Заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ярослав Лагута подякував усім, хто виконував роботи, пов'язані з ліквідацією аварії на Чорнобильській АЕС, та тим, хто працював над створенням книги.

— « ми можемо дізнатися хоч невелику інформаційну довідку про тих, хто врятував не тільки нас, Україну, але й увесь світ від глобальної катастрофи. Якщо ми пам'ятаємо, значить, ми на правильному шляху, і майбутнє в нашої держави є», – зазначив він.

На сторінки видання занесені імена понад 8,5 тисяч учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, які проживають на території області або померли протягом 30 років.

Перед поіменними списками ліквідаторів кожного міста і району подаються короткі відомості про внесок району (міста) у подолання наслідків аварії на ЧАЕС, описи окремих епізодів, в яких виявили мужність і героїзм наші земляки.

Керівництво роботою над матеріалами до тому «Чорнобильська трагедія» здійснювала обласна редакційна колегія на чолі з заступником голови обласної державної адміністрації Ярославом Лагутою.

Практичну роботу щодо упорядкування випуску виконували працівники обласного відділення пошуково-видавничого агентства «Книга Пам'яті України».

Книга надійде в кожну сільську, селищну раду, територіальну громаду, бібліотеки міст, районів, міські і районні адміністрації.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Чергове ...
Наступна новина: До Ужгорода завітає ...

КОМЕНТАРІ