Чернігів: Два тижні прийматимуться зауваження та пропозиції до Стратегії розвитку міста до 2020 року

Чернігів: Два тижні прийматимуться зауваження та пропозиції до Стратегії розвитку міста до 2020 року

15.12.16 17:06 0 539
Вчора на засіданні робочої групи з розробки Стратегії розвитку м. Чернігова до 2020 року заступник міського голови Олександр Ломако презентував проект цього документу.

Робота над його розробкою почалася з засідання робочої групи і тривала впродовж року. За цей час проведено 2 стратегічні сесії та відбувається постійне обговорення, в тому числі в соціальних мережах, серед мешканців міста.

«Унікальність цього документу в тому, що до його розробки ми намагались максимально залучити потенціал громади міста, врахувати їхні думки, зауваження та пропозиції. Адже міська влада працює для громади міста, і для цього й власне створюється стратегія його розвитку. Крім того, проведені зустрічі з кожним структурним підрозділом міської ради, який напрацював своє бачення по своїм профільним напрямкам. Отже, сформульована спільна концепція, яким ми хочемо бачити наше місто», - розповів Олександр Ломако.

Він також зауважив, що попередній документ Стратегії розвитку міста Чернігова, на 2007-2015 роки, створювався експертами, запрошеними за грантівські кошти. Але громадськість міста значно менше була дотична до розробки цього документу, тому він не став живим. Також після прийняття тієї Стратегії розвитку міста до цього документу не було достатньо уваги, отже про його реалізацію зараз мова не йде.

Але нова Стратегія формувалася інакше.

Найближчим часом цей документ буде винесений на розгляд спочатку виконавчого комітету, а потім і депутатського корпусу міської ради. Напередодні чергової сесії ще у поточному році депутати активно обговорюватимуть його на засіданнях постійних комісій. Важливо, що це живий документ, який можна коригувати і враховувати найбільш цікаві та реалістичні думки депутатів міської ради та мешканців міста.

Подальша ж задача виконавчої влади – реалізувати Стратегію розвитку міста в програмних документах, які прийматимуться протягом наступних 4-х років.

- І навіть під час реалізації до цього документу зможуть вноситись зміни з урахуванням пріоритетних питань, які поставить перед нами час, - сказав Олександр Ломако. Адже світ розвивається досить швидко і, можливо, через рік-півтора перед нами будуть нові виклики і ми будемо зовсім по-іншому дивитись на деякі речі – сонячні батареї, електричний транспорт, тролейбуси тощо.

ж, на його переконання, найважливіші завдання для розвитку міста – це smart-city, заходи з енергозбереження, з енергоефективності, впровадження ефективного управління, електронного документообігу, електронного сервісу та ін.

Заступник міського голови закликав громадськість до активного обговорення Стратегії розвитку міста Чернігова на 2020 роки. Він також висловив сподівання, що на черговій сесії міської ради Стратегія буде затверджена, і вже з наступного 2017 року почнеться її реалізація.

Зауваження та пропозицій до Стратегії розвитку міста Чернігова на 2020 роки протягом двох тижнів приймаються Управлінням стратегічного розвитку міста Чернігівської міської ради:

14000, м. Чернігів, вул.Мстиславська, 8;

тел.: (0462) 77-70-23; 77-70-06

Електронна адреса: invest@chernigiv-rada.gov.ua

Стратегія розвитку міста Чернігова до 2020 року

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині в ...
Наступна новина: У Тернополі вшанували жертв ...

КОМЕНТАРІ