Конкурс перукарського мистецтва

Конкурс перукарського мистецтва "Снігова Королева Естель 2016" виявив найталановитіших українських майстрів-початківців серед молоді

15.12.16 11:14 0 510
Заключний етап щорічного наймасштабнішого Конкурсу перукарського мистецтва «Снігова Королева Естель 2016» зібрав у Києві кращих представників студентської молоді та слухачів, котрі навчаються в закладах професійно-технічного навчання, із 24 регіонів України.

Рівненську область представляла слухачка Рівненського центру профтехосвіти ДСЗ за професією «Перукар (перукар-модельєр)» Ольга Михальчишина, котра у листопаді отримала перемогу в півфіналі конкурсу між навчальними закладами Рівненщини.

Насиченою, різноманітною, цікавою та захоплюючою була програма для учасників Конкурсу. Особливо сподобалася екскурсія на Клавдієвська фабрику ялинкових іграшок, де відвідувачам не лише показали, як на світ з'являються чудові прикраси, але й провели майстер-клас із розпису спеціальних заготовок. Приємним сюрпризом стало те, що кожен міг забрати свій виріб на згадку про подію.

Важливим етапом організації Конкурсу стало навчання моделей триматися перед публікою та демонструвати зачіски. Слухачка РЦПТО ДСЗ – майбутній перукар Олена Федотова відмінно опанувала цю науку та згодом продемонструвала професійну роботу моделі.

Тим часом, майстри мали нагоду побувати на майстер-класі-семінарі, де їх познайомили із перукарськими новинками Естель. Свіжий потік нової корисної інформації додав особливого настрою та професійного піднесення перукарям-початківцям.

«Круглий стіл» об'єднав однодумців-професіоналів. Організатори Конкурсу – представники компанії «Естель Україна» Олексій Ліканов – генеральний директор, провідний перукар-технолог, тренер, викладач Ігор Браілко та менеджер з працевлаштування Катерина Мусієнко разом із викладачами та майстрами виробничого навчання представлених регіонів України обговорили низку нагальних питань. Звучали пропозиції та відгуки щодо підготовчих етапів фіналу конкурсу. Порушувалось питання співпраці навчальних закладів із роботодавцями. Важливою темою стало виховання комунікативних якостей у майбутніх майстрів та правильна організація робочого місця перукаря, адже саме від цього залежить успіх у роботі.

Цікавими були пропозиції по мотивуванню кращих слухачів, зокрема пропонувалося відряджати їх на тематичні семінари Естель, аби поглибити знання та краще орієнтуватися в нових тенденціях.

Особливою візитною карткою сучасного майстра має стати професійне порт фоліо. Саме їх випускники професійних навчальних закладів мають виготовити задля пошуку достойної роботи та презентації перед потенційними клієнтами.

Організатори конкурсу також поділилися найближчими планами: розпочинається підготовка до ще одного цікавого конкурсу, який заохотить наступну категорію робітників – швачок та кравчинь. Це – «Естель-стиль», на якому будуть представлені розробки професійного одягу.

Загалом, планів у учасників «Круглого столу» чимало, і всі вони об'єднані однією метою – популяризувати професію перукаря серед молоді, сприяти професійному зросту майстрів-початківців.

За умовами конкурсу Рівненщина представляла зачіску у стилі Бохо. Сучасне модне рішення цього завдання стало прикрасою подіуму. Майстер виробничого навчання РЦПТО ДСЗ Анна Зотік разом із своєю слухачкою Ольгою Михальчишин створили цілісний реальний молодіжний образ, чим і зірвали шквал оплесків.

Як стверджує Анна Зотік, Всеукраїнський конкурс «Снігова Королева Естель 2016» став не лише яскравим емоційним дійством для перукарів та усіх присутніх, але й сприяв вивченню учасниками субкультури зачісок, історії та розвитку професії, сформував у студентів та слухачів сучасне бачення перукарського стилю в гармонійному поєднанні та збереженні кращих вітчизняних традицій. Вона також наголосила, що на Естель – чи не єдина в Україні компанія, яка так активно опікується молодими талантами та дає можливість вдосконалюватися вже зрілим майстрам.

До зустрічі, Снігова Королево, у наступному 2017 році!

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопілля: ще 22 бійцям ...

КОМЕНТАРІ