На Житомирщині реалізовано 64 проекти за підтримки ЄС та ПРООН

На Житомирщині реалізовано 64 проекти за підтримки ЄС та ПРООН

16.12.16 15:18 0 501
Про успішні результати впровадження на Житомирщині ІІІ фази спільного Проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» говорили 15 грудня, на засіданні обласної координаційної ради з питань реалізації Проекту.

Захід проходив за участю першого заступника голови обласної ради Сергія Крамаренка та директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Олексія Шатила.

Протягом реалізації ІІІ фази Проекту в Житомирську область в рамках сільського компоненту залучено майже 10 млн грн, міського – понад 11 млн грн.

Реалізовано та впроваджується 64 мікропроекти громад, ініційованих на зборах жителів, підтриманих владою та Проектом. Це ремонт та відновлення дитячих садків та шкіл, медичних пунктів, відновлення доступу до якісної води, встановлення енергозберігаючого вуличного освітлення тощо.

У ІІІ фазі Проекту брали участь Андрушівський, Бердичівський, Коростенський, Лугинський, Любарський, Романівський, Ружинський, Чуднівський райони та міста Новоград-Волинський і Коростень.

За словами Олексія Шатила, ті мікропроекти, які реалізуються у селах і селищах, сприяють розвитку як територій громад, так і громадянського суспільства, яке бере активну участь. Він закликав керівників районів реалізовувати наявні проекти та напрацьовувати нові ініціативи.

Учасники зустрічі ознайомилися з тими результатами, які вже покращують життя людей на Житомирщині, а громади області отримали сертифікати про успішне завершення мікропроектів.

Довідково:

Процес впровадження першої фази Проекту МРГ в Житомирській області розпочався в березні 2008 року. Згодом в Житомирській області успішно розпочалася друга фаза Проекту в жовтні 2011 року.

Дані місцеві ініціативи були успішно реалізовані завдяки об'єднанню зусиль мешканців сіл, місцевої, районної та обласної влади, Проекту МРГ та приватних спонсорів. Загалом протягом реалізації проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) на території Житомирщини в область було залучено майже 12 млн грн для реалізації проектів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області у ...

КОМЕНТАРІ