На Вінничині бути патріотом – це не бути байдужим до тих подій,які відбуваються в твоїй країні (+фото)

На Вінничині бути патріотом – це не бути байдужим до тих подій,які відбуваються в твоїй країні (+фото)

16.12.16 11:08 0 507
За ініціативи громадської організації "ВА Асоціація ветеранів, інвалідів війни та волонтерів АТО" в області стартувала акція «Дякуємо, що патріоти», спрямована на виховання патріотизму та любові до рідної землі підростаючого покоління.

Так, 14 грудня 2016 року в Іллінецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3 відбулася зустріч учнів 8-11 класів з представниками громадської організації "ВА Асоціація ветеранів, інвалідів війни та волонтерів АТО", учасниками бойових дій: Гуменним Леонідом, Літвіновим Андрієм та волонтером Геричем Ярославом.

Розмова відбулась щира й по-дорослому відверта, бо мова йшла про речі надзвичайно важливі: Батьківщину, патріотизм, любов до рідної землі, героїзм. І ділились своїми роздумами про те, як важливо пишатись тим, що ти українець, шанувати свою державу, любити Батьківщину, хлопці, які на передовій та в тилу робили все можливе, аби захистити суверенітет та незалежність України.

«Бути патріотом – це не бути байдужим до тих подій, які відбуваються в твоїй країні», - сказав у своєму виступі голова громадської організації Леонід Гуменний.

Присутні з хвилюванням слухали спогади гостей про Майдан, війну на Сході, нелегкі воєнні будні, про успіхи та невдачі, про тих, хто загинув на полі бою. Пам'ять полеглих героїв вшанували – хвилиною мовчання.

Учні школи поділилися власними думками про події на Сході, поставили запитання, які їх хвилювали, висловили теплі й щирі побажання гостям. Час сплинув непомітно. Майже годину діти, затамувавши подих, слухали розповідь, запитували, спілкувались. Ця година спілкування запам'ятається їм на багато років, бо слова захисників України не залишили байдужими юних іллінчан.

Школярі та вчителі побажали Божої опіки у справі захисту рідної землі та вручили захисникам квіти. Гості ж подарували школі м'ячі, які будуть використовуватись на уроках фізичної культури.

Проведення таких зустрічей є одним із важливих етапів реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки, затвердженої Президентом України. Адже як слушно зазначив Леонід Гуменний: саме молодь через декілька років прийматиме рішення про майбутнє України.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ