У 2016 році,вперше за останні роки незалежності України,на проекти соціального спрямування Вінниччини направлено 280 млн грн (+фото)

У 2016 році,вперше за останні роки незалежності України,на проекти соціального спрямування Вінниччини направлено 280 млн грн (+фото)

16.12.16 17:32 0 546
Вчора, 14 грудня, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко презентував засобам масової інформації краю Програму економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2017 рік.

Під час свого виступу Володимир Мережко окремо зупинився на таких блоках - підвищення якості життя населення та розвиток громадянського суспільства, захист населення області від наслідків надзвичайних ситуацій та забезпечення функціонування регіональної підсистеми державної системи цивільного захисту, зростання конкурентоспроможності економіки області та екологічна безпека навколишнього середовища.

«Що стосується захисту населення області від наслідків надзвичайних ситуацій, в цьому напрямку відпрацьовано чотири цілі. Це захист населення і територій області від можливих надзвичайних ситуацій, планується завершення інвентаризації 202 захисних споруд цивільного захисту, забезпечення безпечних умов життєдіяльності та підвищення рівня захисту населення при загрозі й виникненні надзвичайних ситуацій. До другої цілі ми відносимо облаштування об'єктів підвищеної небезпеки автоматизованими системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей, 172 об'єкти мають бути забезпеченими автоматизованих систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій, тут в першу чергу говоримо про повині та стихійні лиха, що можливі на території Вінницької області. До третьої цілі належить укріплення державного кордону та рубежів оборони, удосконалення територіальної оборони та зміцнення правопорядку на території області. Враховуючи те, що Вінниччина має кордон з Придністров'я, тому в першу чергу, це стосується укріплення оборони та підвищення готовності сил та засобів територіальної оборони. Зокрема, Ямпільський та Піщанський райони у Вінницькій області. Це подальше вдосконалення матеріально-технічної бази наявних військових частин регіону. І четверта ціль - облаштування пунктів пропуску через державний кордон в межах Вінницької області. У 2017 році буде відпрацьована програма будівництва та облаштування місцевих пунктів пропусків на 2017-2020 роки. Це «Цекинівка – Сорока» Ямпільського району та «Грабарівка - Окниця» Піщанського району з обсягом фінансування 2 млн. грн.», - зазначив посадовець.

В ході презентації Програми економічного та соціального розвитку Вінницької області на 2017 рік Володимир Мережко окремо зупинився на блокові, що стосується підвищення якості життя населення та розвиток громадянського суспільства. Цей блок стосується забезпечення високих стандартів навчання, активізація співпраці у сфері освіти і науки, а саме, покращення умов навчання та виховання дітей дошкільного віку, учнів та студентів. «За рахунок коштів фонду регіонального розвитку планується завершення будівництва Михайлівської СЗШ І-ІІІ ст. Гайсинського району (144 уч.м.) та продовження реконструкції Сосонської СЗШ І-ІІІ ст. Вінницького району (260уч. м.), формування мережі освітніх округів, визначення опорних та базових шкіл. Забезпечення належних умов для організації навчально-виховного процесу та покрашення матеріально-технічної бази 11 закладів освіти обласної комунальної власності, - зазначив посадовець. – Також планується комплексне вирішення питання експлуатації котелень, створення безпечних та якісних умов навчання дітей. Переведення газових котелень на альтернативні палива у закладах освіти області».

За словами Володимира Мережка, пріоритетними напрямками розвитку соціальної сфери області на 2017 рік є гарантований соціальний захист та пенсійне забезпечення населення області, в тому числі тимчасово розселених громадян-вимушених переселенців, військовослужбовців, які брали участь в АТО, сімей героїв Небесної Сотні та сімей військовослужбовців, що загинули під час проведення АТО, подолання дитячої безпритульності і бездоглядності, запобігання сирітству та покращення якості соціального забезпечення осіб з інвалідністю.

«Вперше за останні роки незалежності України на проекти соціального спрямування направлено 280 млн. грн.. на 215 об'єктів. Сюди входить 22 проекти, які реалізовані за кошти Фонду регіонального розвитку на 140 млн. грн., а інша сума та кількість проектів – буде реалізована за рахунок субвенції на соціально-економічний розвиток області», - повідомив посадовець.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі визначили ...

КОМЕНТАРІ