«Вінницька асоціація медиків» продовжує реалізацію проекту паліативної допомоги «Разом дбаємо про важкохворих дітей» (+фото)

«Вінницька асоціація медиків» продовжує реалізацію проекту паліативної допомоги «Разом дбаємо про важкохворих дітей» (+фото)

16.12.16 10:33 0 505
Вчора, 14 грудня, в рамках реалізації проекту «Разом дбаємо про важкохворих дітей – розробка фандрайзингової кампанії для потреб паліативних пацієнтів Вінниччини», відбувся «круглий стіл» «Розвиток паліативної та хоспісної допомоги на Вінниччині» з метою об'єднання можливостей влади, інститутів громадянського суспільства, бізнесу, комунальних підприємств та небайдужих громадян заради комплексної підтримки та допомоги важкохворим дітям.

Нагадаємо, що проект проходить за безпосередньої підтримки обласної державної адміністрації та частково фінансується за рахунок коштів обласного бюджету. «Вінницька асоціація медиків» стала однією з 12 переможців конкурсу з визначення програми, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2016 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

«Ми хочемо подивитися, що ми маємо на сьогоднішній день у сфері паліативної та хоспісної допомоги на Вінниччині, і що нам потрібно робити далі з метою її розвитку», – зазначила голова громадської організації «Вінницька асоціація медиків» Руслана Харковенко. «Звичайно ж кінцева, довгострокова мета проекту – створення в регіоні окремого спеціалізованого професійного закладу з надання паліативної допомоги важкохворим дітям», – додала вона.

За статистикою, кожного року близько 35-50 дітей регіону потребують паліативної допомоги.

Відзначимо, що підхід до створення та функціонування закладів такого типу в світі різний. Так, це може бути окремий спеціалізований медичний заклад по наданню паліативної допомоги, у тому числі й важкохворим дітям, або певне відповідно обладнане відділення на базі закладу охорони здоров'я.

«Ми зробили значний крок у розвитку паліативної та хоспісної допомоги на Вінниччині. Так, обласна Програма «Майбутнє Вінниччини в збереженні здоров'я громадян» включає окремий розділ щодо розвитку та спеціалізованого надання паліативної допомоги, зокрема і важкохворим дітям», – відзначила начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Тетяна Бондаренко.

Один з аспектів проекту передбачає формування «Опікунської ради на Вінниччині» з метою об'єднання організацій, які разом дбатимуть про важкохворих пацієнтів.

Також, Руслана Харковенко повідомила про те, що планує звернутися до депутатського корпусу обласної Ради 7 скликання на черговій сесії 20 грудня поточного року з метою залучення органів місцевого самоврядування до комплексної підтримки та допомоги важкохворим дітям Вінниччини.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ