Що собой представляє канальний вентилятор?

Що собой представляє канальний вентилятор?

16.12.16 13:53 0 1501

Всі ми знаємо про важливість правильної роботи вентиляції в житлових, виробничих і складських приміщеннях. У цій статті хотілося б поговорити про найбільш популярну і сучасну канальну вентиляційну систему. Ми розглянемо деякі моделі вентиляторів та особливості їх застосування та монтажу і розповість нам про це співробітник інтернет-магазину: http://allvent.in.ua/shop/promyshlennye-ventiljatory/kanalnye.

Канальна вентиляція - це набір різних пристроїв, які монтуються безпосередньо в шахти повітропроводів. Існує три типи такої системи, яка різниться перетином вентиляційних каналів: з прямокутними чи круглими повітроводами, а також змішаного типу. Основною її перевагою є компактність і простота монтажу, а також можливість установки каналів і обладнання між підвісною і основною стелею. Завдяки цьому вона стала такою популярною серед дизайнерів приміщень, які, завдяки особливостям монтажу, можуть здійснювати найрізноманітніші авторські рішення внутрішнього оздоблення житла.

Устаткування для вентиляції канального типу

Одним з найважливіших приладів, для функціонування даної системи є канальний вентилятор. Вони застосовуються для здійснення подачі та відведення повітря через систему каналів. Сьогодні є 3-ри основних типи вентиляторів:

  • Круглі. Це обладнання найбільш поширене, так як повітропроводи такого перетину більш практичні і мають мінімальний опір. Як правило, це осьові вентилятори, правда є і конструкції, в яких використовують канальні відцентрові вентилятори;
  • Квадратні. Їх встановлюютьв шахти такої самої форми. Вони мають таку ж саму пропускну здатність як і круглі вентилятори, але використовуються набагато рідше, в зв'язку з великою витратою матеріалу. По аналогії з круглими канальними вентиляторами, квадратні бувають як аксіальними, так і радіальними;
  • Прямокутні. Ці вентилятори використовуються для каналів прямокутного перерізу, там, де обмежений простір між підвісною і основною стелею. Зважаючи на свою конструкції, найчастіше такі прилади бувають відцентровими.

Але це досить спрощене уявлення про канальні вентилятори. Мовою фахівців всі агрегати такого типу діляться всього на дві, але дуже великі групи приладів - це канальні вентилятори з прямоструминними радіальними вентиляторами і канальні вентилятори зі спіральним корпусом. Якщо перша група приладів може застосовуватися для всіх типів повітропроводів, то друга - тільки для прямокутних.

Робимо вибір, грунтуючись на основних функціях

Багато людей часто задаються питанням, який канальний вентилятор вибрати? Ми постараємося відповісти на це питання:

  • Перш за все, такий тип приладів вибирають за розмірами і формою перетину каналів;
  • Другим критерієм у виборі цих агрегатів є їх потужність - чим вона більша, тим краща продуктивність;
  • Важливим фактором також є повітрообмін, тобто скільки разів за певний проміжок часу відбувається процес повної зміни навколишнього повітря. Розрахувати цю характеристику дуже просто: для цього потрібно розділити потужність на об'єм приміщення;
  • Багато хто забуває і про ще одну важливу характеристику - це швидкість повітряного потоку. Фахівці радять купувати пристрої, що видають швидкість не менше 11 м / с, але не більше 14 м / с. При меншій швидкості - його робота буде малоефективною, якщо ж швидкість повітряного потоку буде більшою, то може різко зрости рівень шуму;
  • У сучасних оселях гостро стоїть питання економії життєвого простору, тому він повинен мати невеликі розміри і без перешкод поміщатися в уже готові повітряні канали.

Важливо! Квадратні і прямокутні вентилятори виробляються з металу, а круглі - з високоякісного пластику, тому металевий корпус більш міцний і довговічний, а пластиковий, краще поглинає шуми.

Якщо у вас в оселі планується установка канальної вентиляції, то задумайтеся про придбання безшумного канального вентилятора. Всі ці агрегати досить слабо шумлять, але в житловому приміщенні актуально встановити пристрій з шумоізоляційним корпусом. Вони мають ряд переваг:

  • За рахунок ізольованого корпуса, на ньому випадає менша кількість конденсату;
  • Корпус виконаний з своєрідних сендвіч-панелей, які ефективно протистоять шуму і вібрації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ