Володимир Богайчук: Якісне лікування пацієнта — висока зарплата медика

Володимир Богайчук: Якісне лікування пацієнта — висока зарплата медика

17.12.16 15:39 0 544
Зміна системи охорони здоров'я в Україні передбачає підвищення міри відповідальності як лікаря, так і пацієнта. Про це наголосив начальник управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук під час участі у програмі «Про важливе» на телеканалі ІНТБ.

«Ми робимо ставку на профілактичну медицину, адже на сьогоднішній день не всі громадяни відповідально ставляться до власного здоров'я. Як наслідок — лікарі виявляють у хворих задавнені форми важких недуг. Відтак згідно реформи охорони здоров'я в Україні, тепер кожен пацієнт повинен сам, у визначений термін прийти у медичний заклад на обстеження. Натомість з боку лікаря очікується якісна діагностика й призначення ефективного лікування», — зазначає Володимир Богайчук.

За словами начальника управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА, на рівні первинної допомоги держава гарантуватиме не лише безкоштовне забезпечення медикаментами, а й обладнання у медичні установи. Крім цього, лікарі-професіонали отримуватимуть високу заробітну плату, що є мотивацією для підвищення фахового рівня.

«За якісне лікування пацієнта медик отримуватиме зарплатню, яка становитиме понад 10 тис грн», — наголосив Володимир Богайчук.

Нагадаємо, якість надання медичних послуг контролюватиме «Національна служба здоров'я».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ