Прокуратурою Вінницької області спільно з підрозділами Національної поліції викрито схему незаконних операцій із зерном

Прокуратурою Вінницької області спільно з підрозділами Національної поліції викрито схему незаконних операцій із зерном

17.12.16 09:03 0 478
Прокуратурою області спільно зі слідчим управлінням Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області, Управлінням захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України у рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо незаконних операцій із закупівлею та експортуванням насіння зернових культур, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, проведено 8 одночасних санкціонованих обшуків, з метою виявлення доказів незаконної господарської діяльності ряду підприємств зареєстрованих у різних регіонах держави.

Під час обшуків вилучено речові докази, які свідчать про незаконну господарську діяльність: «чорну» бухгалтерію, підроблені бухгалтерські документи, комп’ютерну техніку, насіння, тощо.

Крім того, у організаторів злочинної схеми, в схованках виявлено та вилучено майже 4,5 млн грн готівки.

Проведеними слідчими діями підтверджено наявність злочинної схеми тіньової закупівлі зерна, його подальшої реалізації та ухилення від сплати податків одночасно на території декількох областей України.

Встановлюються суми збитків завданих державі від незаконних діянь.

У ході досудового слідства перевіряється можлива причетність до злочинних «оборудок» й працівників правоохоронних та контролюючих органів.

Досудове розслідування триває, та перебуває на особливому контролі керівництва прокуратури області.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Суб`єкти господарювання ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ