В Тернополі звернення міського голови Сергія Надала до депутатів та громадськості

В Тернополі звернення міського голови Сергія Надала до депутатів та громадськості

17.12.16 18:32 0 617
Дорогі українці! Шановна тернопільська громадо, депутати!

буду говорити про нові виклики, які стоять перед нашою громадою у наступному році.

Розпочну з коротких підсумків 2016 року. У місті тривають масштабні ремонтні роботи, активно впроваджується програма термомодернізації та енергоефективності. Розвивається транспортна, відпочинкова, адміністративна інфраструктура. Робиться все, щоб влада стала прозорішою та відкритою. Громада отримує реальні інструменти для контролю та впливу на рішення, які стосуються місцевого самоврядування. Нас відзначають, як одне з кращих місць в Україні для розвитку підприємництва. Тернопіль став надійним партнером для багатьох міжнародних фінансових структур, наше місто перетворилося у культурний та освітній центр.

Тернопіль стає кращим, затишнішим і комфортнішим, а тернополяни мають дедалі більше підстав пишатися своїм містом.

Такий прогрес, який відбувся протягом останніх років - це заслуга командної роботи. Це заслуга багатьох людей, робота яких, на перший погляд, не помітна, але надзвичайно важлива і відповідальна.

Позитивні зміни повинні тривати і у наступному 2017 році:

* Ми маємо зробити наше місто ще чистішим, затишнішим, комфортнішим, бо цього прагнуть мешканці Тернополя.

* Ми маємо забезпечити реалізацію програм з підвищення енергоефективності житлового фонду, бо це наша інвестиція у майбутнє і єдина можливість гарантувати тепло у домівках.

* Ми маємо стати ще ближчими до потреб громади, бо наше головне завдання — це служіння людям, які нас обрали.

* Ми маємо стати ще більшим партнером для бізнесу, бо це основа для наповнення бюджету.

* Ми маємо розвивати культуру, спорт, медицину, бо це основа тілесного і духовного здоров’я української нації.

* Ми маємо розвивати пряму демократію, коли кожен з громади матиме ще більше можливостей брати активну участь у житті тернопільської спільноти.

У наступному році нам доведеться працювати у складних умовах. Суттєво зросте навантаження на місцеві бюджети. Нам доведеться повністю утримувати школи і медичні заклади, при цьому податкова база для наповнення бюджету не зазнала суттєвих змін. Набагато складніше буде шукати кошти для проектів розвитку міста. Новий рік принесе нам нові виклики, які вимагають прийняття оперативних і рішучих заходів.

Міська рада повинна залишитися центром командної роботи і центром прийняття рішень. Тернополяни, як і всі українці, втомилися від політичних чвар. Їм потрібна злагоджена позиція та спільна робота.

Я закликаю усіх усвідомити ще раз ту відповідальність, яку на вас покладає нинішня ситуація. Пам’ятайте, що рішення, ухвалене в цих стінах, мають прямі наслідки для всього міста.

Власні дрібні амбіції повинні відійти в сторону з дороги спільної справи для покращення Тернополя в інтересах громади. Ще раз нагадую слова митрополита Андрея Шептицького: «Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою невтомною працею любіть Україну».

На завершення хотів би подякувати усім депутатам, зокрема головам депутатських фракцій, головам комісій, персонально кожному депутату за роботу цього року.

Дякую усім небайдужим тернополянам, які вчасно вказують на проблеми. Дякую громаді за підтримку!

Дякую за увагу! Слава Україні!

Міський голова Тернополя Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: "Нам ...
Наступна новина: Прокуратурою Вінницької ...

КОМЕНТАРІ