Ганна Зварич: В опорних школах працюватимуть лише найкращі фахівці

Ганна Зварич: В опорних школах працюватимуть лише найкращі фахівці

17.12.16 12:58 0 510
На Тернопільщині триває процес формування опорних навчальних закладів. Офіційно зареєстрованих в області нараховується 11, з яких дев'ять розташовані у районах, а ще дві — в об'єднаних територіальних громадах. Про це повідомила в.о. начальника управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ганна Зварич під час участі у програмі «Про важливе» на телеканалі ІНТБ. Крім того, органами місцевого самоврядування прийнято рішення про створення ще семи опорних шкіл.

За словами Ганни Зварич, Управління освіти не приймає рішення про відкриття, закриття або призупинення діяльності навчальних закладів. Дані питанні, серед яких й зміна типу навчального закладу, перебувають у компетенції власників навчальних закладів області, а ними являються райони, об'єднані територіальні громади та сільські ради.

«Важливо, щоб у закладах такого зразка працювали лише найкращі спеціалісти, які зможуть забезпечити сільським учням якісну освіту», — наголошує Ганна Зварич.

Також в.о. начальника управління освіти і науки Тернопільської ОДА звернула увагу на те, що в кінці листопада була надана додаткова освітня субвенція у розмірі 112 мільйонів гривень.

«Ці кошти спрямуються на оснащення матеріальної бази опорних навчальних закладів. Мова йде не лише про придбання нових парт та стільців, а, насамперед, осучаснення матеріальної бази класів. Для наших учнів повинні бути якісно обладнані навчальні класи хімії, фізики, географії, комп'ютерні класи тощо», — зазначає Ганна Зварич.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині з 1 січня 2017 ...
Наступна новина: Рівненщина: на Дубенщині ...

КОМЕНТАРІ