У Рівненській області задоволено позов прокуратури про стягнення до державного бюджету понад 130 тис грн податкового боргу

У Рівненській області задоволено позов прокуратури про стягнення до державного бюджету понад 130 тис грн податкового боргу

17.12.16 09:26 0 580
Рівненський окружний адміністративний суд постановив задовольнити позовні вимоги Рівненської місцевої прокуратури про стягнення з місцевого підприємця податкового боргу на суму понад 130 тис грн.

Як встановлено, підприємець, порушуючи вимоги податкового законодавства та ігноруючи неодноразово вимоги податкової служби, сплачувати належну суму податків і зборів не поспішав.

Це дало підстави для втручання прокуратури шляхом вжиття представницьких заходів до стягнення з платника податків до бюджету усієї заборгованої суми обов'язкових платежів.

Довідково: статтею 67 Конституції України передбачено, що кожен повинен сплачувати податки і збори в порядку, визначених Законом. Ухилення від конституційного обов'язку призводить до зменшення доходної частини Державного бюджету, що у свою чергу негативно позначається на фінансуванні соціальних та інших важливих державних програм, чим порушуються інтереси держави та громадян.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ