Ветеранський актив Чернігова традиційно зустрівся з керівництвом міста

Ветеранський актив Чернігова традиційно зустрівся з керівництвом міста

18.12.16 08:17 0 708
16 грудня, у Чернігівській міській раді відбулася традиційна зустріч ветеранського активу з керівництвом міста.

Цього разу ветерани мали можливість задати запитання або висловити свої зауваження та пропозиції заступнику міського голови – керуючому справами виконкому міської ради Сергію Фесенку. На зустрічі присутні були також голови районних у місті Чернігові рад, керівники структурних підрозділів міської ради, представники керівництва міського управління Пенсійного фонду та інших установ міста.

Зустріч проводилася у форматі діалогу й першими були питання щодо охорони здоров'я. Ветеранів, зокрема, цікавило порядок забезпечення ліками онкохворих, розподіл безкоштовних ліків для хворих на серцево-судинні захворювання, упорядкування в лікувальних закладах благодійних внесків.

За інформацією начальника управління охорони здоров'я Владислава Кухаря, під наглядом лікарів поліклінічних відділень міських лікарень Чернігівської міської ради у 2016 році знаходиться 7816 ветеранів війни, з них: 1748 – інвалідів війни, 1289 – учасників бойових дій, 3711 – учасників війни, 1068 – осіб, прирівняних за пільгами.

Щорічно у поліклінічних відділеннях міських лікарень згідно з графіками проводяться профілактичні огляди ветеранів війни. Станом на 1 грудня комплексними медичними оглядами охоплено 98,7% або 7716 ветеранів.

Як зазначила голова Міської ради ветеранів Ірина Четвертак на на жаль, у місті залишилося тільки 392 учасника бойових дій у Другій світовій війні. З них на цю зустріч до міської ради прийшли тільки четверо ― Віра Тимофіївна Новодєд, колишня дівчина-партизанка Міля Аусівна Бреус, Герард Олексійович Кузнєцов та Іван Омелянович Онищенко.

Відповідаючи на запитання ветеранів, Владислав Кухар зазначив, що заклади охорони здоров'я міськради у питаннях надання медичної допомоги населенню спрямовують свою роботу на профілактику та раннє виявлення всіх захворювань, зокрема, онкологічних. Лікування хворих з онкопатологією здійснюється в обласному онкологічному диспансері за рахунок коштів Державного фінансування, які виділяються для забезпечення виконання заходів відповідної Державної програми.

За словами Владислава Кухаря, благодійні внески – це суттєва підтримка діяльності закладів охорони здоров'я міської ради. Станом на 1 грудня сума благодійних внесків склала майже 42,0 млн грн. Бюджетне фінансування медичної галузі, яке складає 46,0% від потреби, розподіляється наступним чином: 90,0% на заробітну плату медичним працівникам та сплату за енергоносії та 10,0% на інші потреби галузі: медикаменти, харчові продукти, паливно-мастильні матеріали, ремонт будівель та обладнання. Упорядкування благодійних внесків – це забезпечення поступлення внесків через банківські установи. Вся інформація про надходження та використання коштів, отриманих як благодійні внески, розміщується на офіційному сайті міської ради.

Він також додав, що, якщо людина не в змозі заплатити благодійні внески в лікувальних закладах міста, то при цьому вона не залишиться без медичної допомоги.

Крім того, ветерани цікавилися питанням щодо підвищення пенсії. За словами начальника управління Пенсійного фонду в. м. Чернігові Миколи Демченка, відповідно до змін у законодавстві розмір пенсій для осіб, які втратили працездатність, з 1 грудня становить 1247 грн, що на 117 грн більше прожиткового мінімуму (з 1 травня він становив 1130,00 грн). Перерахунок пенсій проведений автоматично, тому звертатися до управління не потрібно.

Начальник управління Пенсійного фонду міста також звернув увагу, що працюючим пенсіонерам перерахунок пенсії не проводився, крім тих, у кого до пенсії встановлені надбавки або підвищення, які обчислюються виходячи з розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

На зустрічі також задавалися питання щодо порядку надання субсидій. Начальник управління праці та соціального захисту населення Новозаводської районної у м. Чернігові ради Ірина Марчук пояснила, що громадяни, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зобов'язані щомісячно сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії.

В той же час органи соціального захисту населення щомісячно перераховують суми субсидії на рахунки підприємств надавачів житлово-комунальних послуг для оплати їх вартості в розмірі соціальних нормативів. Сума, яка не використана домогосподарством внаслідок економії споживання послуг, зараховується як оплата послуг на наступні розрахункові періоди. Тобто, якщо сім'я використає менше газу, ніж встановлено соціальними нормативами, зекономлені кошти будуть враховані у розрахунок майбутніх платежів, в тому числі й обов'язкової плати за комунальні послуги. Відтак вартість не спожитого газу у тепліші місяці опалювального періоду можна використати в разі перевищення норми у холодніший період.

Зекономлені сім'ями кошти залишатимуться на рахунках домогосподарств лише в межах одного опалювального періоду.

Під час зустрічі також говорили про міський транспорт, про проблеми житлово-комунального господарства, про отримання матеріальної допомоги на лікування.

Наприкінці зустрічі заступник міського голови Сергій Фесенко звернувся до всіх ветеранів зі словами привітання з наступаючими новорічними святами, побажав всім міцного здоров'я, миру та благополуччя. Він також запевнив, що всі порушені питання будуть по можливості вирішуватись.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ