На спеціальному семінарі у м. Києві презентовано досвід Вінницької області у співпраці з національно-культурними спільнотами (+фото)

На спеціальному семінарі у м. Києві презентовано досвід Вінницької області у співпраці з національно-культурними спільнотами (+фото)

18.12.16 08:33 0 567
За ініціативи Міністерства культури України та Європейського центру з питань меншин м. Фленсбург, Німеччина, з 12 по 14 грудня 2016 року у м. Києві, пройшов спеціальний семінар для державних службовців центральних органів виконавчої влади на тему «Функції та компетенції органів виконавчої влади, що відповідають за політику щодо національних меншин» в якому взяли участь фахівці міністерств, міжнародні та вітчизняні експерти, науковці. Делегація від Вінницької області у складі начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігоря Салецького та його заступника Алли Ратинської презентували досвід Вінниччини у системній роботі з національно-культурними товариствами.

Заходи проводилися в рамках Програми Східного Партнерства Європейського Центру з питань меншин «Національні меншини та етнополітичні питання: Білорусь - Молдова - Україна», який підтримується Міністерством закордонних справ Данії.

Спеціальний семінар був присвячений обговоренню питанням взаємодії органів державної влади з національно-культурними товариствами, підтримки та задоволення потреб етнічних меншин як на національному рівні, так і на місцевому рівні. У рамках його проведення було підписано меморандум про співпрацю між Міністерством культури України та Європейським центром з питань меншин.

Заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська презентувала досвід роботи управління у підтримці та співпраці з національно-культурними товариствами, які проживають на території області. Зокрема, висвітлено досвід роботи нещодавно створеного Центру національних культур Вінниччини та перспективи його розвитку, а також пріоритетні напрямки роботи управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації.

Департаментом у справах національностей та релігій Міністерства культури України і Європейським центром з питань меншин оцінено організацію роботи обласної державної адміністрації з національно-культурними товариствами Вінницької області.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ветеранський актив ...
Наступна новина: Чернівці: У Палаці ...

КОМЕНТАРІ