Окуляри-авіатори: Якими вони бувають і як їх правильно носити

Окуляри-авіатори: Якими вони бувають і як їх правильно носити

19.12.16 09:43 0 1433

«Вічна класика» - ярлик, яким часто спекулюють, бажаючи впарити якусь сезонну дурницю. Але окуляри-авіатори Ray-Ban цього статусу безумовно гідні: дизайн майже 80-річної давності буде актуальний до тих пір, поки люди не перестануть захоплюватися тими, хто в небі, або не втратять бажання круто виглядати влітку. До речі, придбати окуляри Ray-Ban можна на сайті o4kistyle.com.ua.

Трішки історії

Створений в 1936 році бренд Ray-Ban належав фармацевтичній компанії Basuch & Lomb (виробник Purevision, Acuvue та інших найпопулярніших моделей контактних лінз), яка була заснована в 1853 році Нью-Йорку до тридцятих років XX століття також випускала об'єктиви для Kodak. А у 1999 році, Ray-Ban був проданий італійській компанії Luxottica приблизно за $ 640,000,000.

Окуляри Ray-Ban коштували набагато дорожче звичайних - кілька доларів проти звичайних 25 центів, а рекламували їх як спорт інвентар для рибалок, гравців в гольф та інших любителів активного способу життя.

Один з ключових образів в історії авіаторів - це фотографії Дугласа Макартура, мабуть, найвідомішого генерала в історії збройних сил США. Знімки висадки американської армії на Філіппінах в роки Другої світової нагадують кадри з фільму "Все завдяки Макартуру", в авіаторах і з трубкою схожого не так на військового, а на кінозірку.

Дуглас Макартур - це син Артура Макартура, наймолодшого полковника в історії армії США. Він брав участь у Першій світовій війні, за підсумками якої був нагороджений медаллю «За видатні заслуги». Командував американськими військами на Філіппінах, керував окупацією Японії в роки Другої світової, командував військами ООН в Корейській війні.

Кінематограф і pop-культура в результаті зробили все можливе, щоб перетворити авіатори в канон жанру і хіт продажів. Ці окуляри полюбили Майкл Джексон, Елвіс, Хантер Томпсон, а грандіозний прокатний успіх кінострічки Тоні Скотта «Кращий стрілець» з Т. Крузом у авіаторах в головній ролі викликав 40 % ріст попиту на окуляри Ray-Ban. Охочих записатися в ВПС США, до речі, теж стало в п'ять разів більше.

Найнеоднозначніший з відомих шанувальників авіаторів - терорист Теодор «Унабомбер» Качинський. З 1978-го по 1995-й Качинський розіслав поштою 16 бомб, убивши трьох людей і поранивши ще 22. У 1996 році був заарештований і засуджений до чотирьох довічних термінів. Особисті речі Унабомбера недавно виставили на аукціон: колись втікши від цивілізації Качинський багато років прожив у лісі, і в його колекції, крім авіаторів, виявилися фланелева сорочка і куртка лісоруба. В інтернеті довго жартували, що Унабомбер був терористом-хіпстером.

3 спроби Ray-Ban зробити авіатори краще

Форма і стиль авіаторів Ray-Ban - це вічна американська цінність, непідвладна ні часу, ні віянням моди. Що не заважає дизайнерам компанії придумувати нові інтерпретації свого бестселера, серед яких самими популярними є:

  1. Лінзи-хамелеони;
  2. Надміцна оправа;
  3. Складні окуляри.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Відпочинок в Феодосії

КОМЕНТАРІ