Відпочинок в Феодосії

Відпочинок в Феодосії

19.12.16 22:35 0 851

Крім Південного берега в Криму є і інші курортні міста, в яких можна чудово відпочити, поправити здоров'я і побачити стародавні історичні та культурні пам'ятки. Одним з таких міст є Феодосія.

Феодосія розташовується на південно-східному березі Криму в однойменній затоці і на північних схилах гірського хребта Тепе-Оба. Тут з'єднуються в одній точці кримські степи, гірські відроги, морське узбережжя і ліси, що створює унікальний клімат: помірно теплий і сухий. Тут не буває надмірно холодної зими і занадто спекотного літа. А кількість сонячних днів в Феодосії навіть більша, ніж в Ялті.

Купальний сезон зазвичай відкривається на початку червня і триває до жовтня. Хоча варто сказати, що температура води влітку в середньому 22 градуси, а в липні-серпні зазвичай не піднімається вище 27 градусів. Оскільки в затоці своя кругова течія, буває, що температура води може різко впасти на 10-12 градусів, однак вже через день-два знову буде теплою і приємною для купання. Влітку повітря гаряче і досить сухе, але спеку переносити легше завдяки бризам і степовим вітрам.

Незважаючи на багатовікову історію міста і безліч пам'яток приїжджають сюди, в першу чергу, щоб поправити здоров'я. У Феодосії 13 санаторіїв (в тому числі дитячих), які використовують всі природні переваги цієї місцевості: клімат, кількість сонячного світла, море, повітря, пісок. Курорт славиться своєю мінеральною водою, яка, як показують дослідження, за своїм складом дуже близька до мінеральної води «Есентукі». Уздовж моря розташувалися невеликі лимани, солоні озера, які є також джерелом цілющих грязей.

Феодосійські санаторії підійдуть людям, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту, дихальної системи, кровообігу, нирок і жовчних шляхів, а також нервовими розладами і цукровим діабетом. Крім того, в санаторіях Феодосії можна пройти оздоровчу програму, спрямовану на зниження ваги або очищення організму від токсинів і шлаків.

В цілому Феодосія відмінно підходить для сімейного відпочинку. Тут добре розвинена туристична інфраструктура і в плані житла (готелі, санаторії, пансіонати, турбази, приватні міні-готелі, приватний сектор - до речі, забронювати квартиру в Феодосії можна на сайті vladtime.ru), і в плані розваг. Уздовж Феодосійської затоки на багато кілометрів тягнуться чисті широкі пляжі з дрібним жовтим піском. Дно моря біля берега пологе, а вода добре прогрівається. Літо зазвичай маловітряне і малохмарне, а шторми бувають вкрай рідко. Крім того, в Феодосії навіть в пік сезону відпусток не буває занадто людно. Це тихе приємне місто з безліччю парків і скверів, в якому цілий рік можна насолоджуватися морським повітрям з цілющими ароматами, які приносить вітер зі степу і передгір'я.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Окуляри-авіатори: Якими ...
Наступна новина: Основні несправності ...

КОМЕНТАРІ