Основні несправності рідкокристалічних телевізорів

Основні несправності рідкокристалічних телевізорів

19.12.16 23:58 0 952

Для попереднього висновку про несправності телевізора допоможе докладний опис основних несправностей. Але не варто абсолютно впевнено керуватися цією інформацією, тому що точно визначити несправний блок можна тільки після діагностики, що проводиться майстром. До речі, в Києві провести діагностику та ремонт телевізорів Sony та інших брендів можна в мережі сервісних центрів "Технарі" (більш детально читайте на сайті technari.com.ua).

Рідкокристалічний телевізор, як правило, складається із наступних блоків:

Блок живлення

Даний блок забезпечує інші вузли різною напругою. Він має декілька різновидів захистів, але вони, на превеликий жаль, не завжди спрацьовують.

При згорілому блоці живлення або вийшовших з ладу елементів блоку живлення можливі наступні симптопи:

  • ТВ не вмикається;
  • ТВ вимикається через певний час функціонування;
  • індикатор моргає або не горить;
  • після натискання кнопки індикатор загоряється і тут же гасне;
  • пропадає зображення через певний час після увімкнення;
  • при цьому залишається звук.

Блок підсвічування (інвертор)

Блок підсвічування перетворює низьку напругу (12 або 24 В), яка надходить з блоку живлення в високу напругу, достатню для включення і підтримки світіння ламп підсвічування.

Несправності інвертора проявляється по-різному:

  • після включення можна встигнути помітити появу зображення і воно тут же пропадає;
  • після включення телевізора зображення не з'являється, а звук працює. Насправді зображення не пропадає, і якщо посвітити ліхтариком на екран, то можна помітити тіні, що рухаються. Це пропало підсвічування екрану;
  • також може спрацьовувати захист на блоці живлення, який не даватиме телевізору включатися, тобто після включення телевізора він відразу вимикається, іноді це супроводжується клацанням.

Основна плата (main board)

Вона займається управлінням всіх основних вузлів телевізора, включаючи блок живлення, інвертор, таймінг-контролер. На основній платі розташовані центральний процесор, тюнер, DC-Dc конвертори, тимчасова і постійна пам'ять, в яких міститься програмне забезпечення.

Несправності основної плати:

  • перешкоди на зображенні;
  • проблеми з управлінням телевізора;
  • непрацюючі деякі входи;
  • проблеми з налаштуванням телевізора і т. д.

Матриця

У більшості випадків матриця ламається в результаті механічного (удар), хімічного (залиття), або іншого зовнішнього впливу. У цих випадках матрицю відремонтувати неможливо!

Зустрічаються і інші несправності матриць. Такі як, вертикальні смуги, сірий екран, різні гальмування або роздвоєння рухомих об'єктів, зображення "залите молоком, як в тумані". Це говорить про вихід з ладу матриці. У цих випадках можливий ремонт матриці.

Таймінг-контролер (T-Con)

Даний контролер займається перетворенням сигналів, що надходять з основної плати в сигнали, зрозумілі матриці, що дозволяє отримати зображенням на матриці.

Різноманітні смужки, "мурашки", порушення колірної гами, сірий або білий екран - все це може говорити про несправності таймінг-контролера.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Відпочинок в Феодосії
Наступна новина: Де краще купувати ...

КОМЕНТАРІ