На Козятинщині відкрито школу-дитсадок «Школка»,який облаштовано за новими європейськими технологіями (+фото)

На Козятинщині відкрито школу-дитсадок «Школка»,який облаштовано за новими європейськими технологіями (+фото)

21.12.16 09:16 0 526
У день Святого Миколая, 19 грудня, на Козятинщині відбувались казкові події. Покровитель усіх дітей – Чудотворець Миколай, прислав своїх помічників до Миколаївської громади зробити дошкільнятам подарунок та відкрити дитячий садок під назвою «Школка», а саме дошкільне відділення Миколаївського ЗНВК І – ІІІ ст. «Школа – дитячий садок».

Після багатьох років очікувань сільська малеча нарешті зможе відвідувати власний дитсадок, який, до того ж, облаштовано за новими європейськими технологіями. На відкриття закладу прийшла чи не вся сільська громада, завітало і чимало гостей з районного і обласного центрів та навіть закордонні гості.

Розділити радість з мешканцями громади та привітати їх з чудовою подією завітали голова райдержадміністрації Олег Оркуша, голова районної ради Віктор Слободянюк, начальник відділу освіти райдержадміністрації Аліна Діденко, начальник відділу загальної середньої та дошкільної освіти департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Дорош, заступник начальника департаменту національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська, радник-посланник посольства Чеської республіки в Україні Давід Машек, голова Ради Чехів України Людмила Мухіна, а також представники енергетичної та будівельної компаній.

Гості свята, як і належить у день Св. Миколая презентували подарунки: плазмовий телевізор, набори дитячих ігор, грошові сертифікати, іграшки, солодощі та багато іншого.

Олег Оркуша привітав дітей, їхніх батьків та колектив закладу із отриманням нового затишного садочку та побажав всім здоров'я, добра, миру та злагоди, відзначив: «У такий нелегкий для країни час є все ж таки і радісні моменти, такі як відкриття дошкільного навчального закладу для майбутнього нашої держави – для дітей. Хочу сказати, що шня подія – це спільна перемога, адже об'єднавши зусилля маємо бажаний результат!».

Оскільки, на території громади дошкільний заклад не функціонував, гостро стояла потреба у наданні освітніх послуг дітям дошкільного віку, тому в грудні 2014 року приміщення дошкільного закладу було передано із балансу Миколаївської сільської ради на баланс районного відділу освіти після чого й відбувся запуск будівельних робіт задля створення сучасного садочка.

Два роки проводились роботи у закладі, зокрема: заміна віконних блоків, дверей; облаштування внутрішнього та зовнішнього освітлення, підведено воду, побудовано каналізацію, здійснено ремонт спальних та ігрових кімнат, підсобних приміщень, облаштовано внутрішні вбиральні, харчоблок; приведено у порядок територію навколо закладу, викладено тротуарною плиткою, де встановлено спортивно–ігрові майданчики, закуплено меблі, м'який інвентар. Директор навчального закладу Лариса Лановик, співпрацюючи із посольством Чехії в Україні, залучила інвестиції Чеської агентури розвитку для утеплення фасаду дошкільного закладу. В ході робіт використано 1млн. 800 тис. грн., бюджетних коштів, залучено благодійно та виділено субвенції сільської ради – 60 тис. грн., інвестицій – 2 млн. грн.

Наразі, дошкільне відділення Миколаївського ЗНВК І – ІІІ ст. «Школа – дитячий садок» готове прийняти 40 діточок у дві групи.

Миколаївський ЗНВК брав участь у конкурсі Проектів «Щасливе дитинство» у 2015 році та виграв дитячий ігровий майданчик, який на даний час встановлено на території дошкільного відділення. За кошти місцевих фермерів та приватних підприємців було закуплено меблі та впорядковано територію закладу.

Різнокольорові повітряні кулі, весела музика, схвильовані батьки, почесні гості і величезна кількість подарунків – все говорило про те, наскільки значимо відкриття дитячого садка для жителів села.

Самі ж малята дякували за свято чудовими віршами та веселими піснями.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінницькому районі ...
Наступна новина: Житомирщина: дві родини ...

КОМЕНТАРІ