У Житомирі обговорили шляхи протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу

У Житомирі обговорили шляхи протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу

22.12.16 10:10 0 514
Представники органів влади, організатори та керівники закладів охорони здоров'я, освіти і соціальної галузі, а також правоохоронці та громадські організації проаналізували та обговорили ситуацію в області щодо протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу на засіданні координаційної обласної ради, яка відбулася 20 грудня в Житомирській міській раді.

Начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Олександр Торбас зазначив, що подолання туберкульозу та ВІЛ/СНІДу є проблемою соціальною, яка лише на 20 % залежить від медичних працівників. Тож, саме поєднанням зусиль всього суспільства можна досягти успіху.

Про стан виконання протитуберкульозних заходів, співпрацю відомств та управлінь у подоланні епідемії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу в м. Житомирі доповів заступник міського голови, голова міської ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу Матвій Хренов.

Олександр Торбас схвалив та підтримав пропозицію Матвія Хренова щодо відкриття у лікувальних закладах міста кабінетів обстежень на туберкульоз, ВІЛ/СНІД для осіб, які йдуть на планову операцію, що насамперед зменшить ризики для медичних працівників. Він звернув увагу на таке небезпечне захворювання, як гепатит С, яке має клінічні прояви лише на останній стадії, а також на профілактику цих небезпечних захворювань серед воїнів АТО, внутрішньо переміщених осіб та трудових мігрантів.

Головний лікар обласного протитуберкульозного диспансеру Віталій Дідик та головний лікар обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Юрій Галінський охарактеризували ситуацію щодо поширення туберкульозу та ВІЛ/СНІДу в області і закликали всі структури до спільної роботи з протидії цим небезпечним захворюванням.

Голова благодійного фонду «Нехай твоє серце б'ється» Наталія Нагорна акцентувала увагу присутніх на розширенні спектру послуг для жінок і дітей. Завідуюча просвітницьким відділом обласного медичного центру здоров'я та спортивної медицини Тетяна Слука зазначила, що такі захворювання, як туберкульоз, гепатит С та ВІЛ/СНІД є епідеміями інформаційної ери. Саме інформаційні інструменти та технології є доволі дієвою зброєю у боротьбі з цими небезпечними захворюваннями, що дозволяють формувати у молоді відповідну поведінку та сприяють здоровому способу життя. Лікар закликала присутніх активно висвітлювати питання профілактики захворювань у ЗМІ.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 21 грудня на дорогах ...
Наступна новина: Чернівці: Аматори народного ...

КОМЕНТАРІ