Чернігів: Енергетики нагадують: Правила охорони електричних мереж

Чернігів: Енергетики нагадують: Правила охорони електричних мереж

22.12.16 08:23 0 812
По території міста Чернігів та по його приміських територіях проходять повітряні лінії електропередачі напругою 35 та 110 кВ, а також знаходяться трансформаторні підстанції 110/35/10 кВ, які забезпечують електроенергією усіх споживачів району. Вищевказані енергооб'єкти є майном компанії ПАТ«ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО”.

Завданням і обов'язком компанії є надійне і безперебійне постачання електроенергії споживачам в необхідній кількості та високої якості. Споживачі в свою чергу повинні бути зацікавленні в збереженні ліній електропередач в належному стані, а не навмисно псувати і розкрадати майно. В разі виконання всіх вищевказаних умов всі споживачі будуть забезпечені електроенергією в повному обсязі.

Для недопущення нещасних випадків необхіднознати:

1. Згідно "Правил охорони електричних мереж”, що забезпечують створення належних умов експлуатації електричних мереж та запобігання виникненню нещасних випадків, в охоронній зоні ПЛ (20м в кожну сторону від крайнього проводу), забороняється:

- виконувати будь-які роботи із застосуванням вантажопідіймальних механізмів та автопідйомників без погодження з Північними ВЕМ;

- будувати житлові та інші приміщення;

- влаштовувати звалища, складати торф, солому, дрова та розпалювати вогнища;

- саджати дерева в охоронній зоні повітряної лінії з висотою перспективного росту більше двох метрів;

- накидати на струмопровідні частини об'єктів електричних мереж і наближати до них сторонні предмети ближче ніж на 2 метра, підійматися на опори повітряних ліній електропередач;

- проводити вирубку дерев висотою більше 4 метрів.

2. Високовольтні повітряні лінії електропередачі постійно знаходяться під напругою 35 000 та 110 000 вольт, яка надзвичайно небезпечна для життя людини, тому наближення до струмоведучих частин лінії менш ніж на 2 метри є недопустимим. Особливу увагу всіх фізичних та юридичних осіб необхідно звернути дотримання безпечних відстаней від проводів до великогабаритної техніки під час виконання будь-яких робіт ближче 40 метрів від повітряних ліній або просто при ЇЇ проїзді під проводами ПЛ в транспортному положенні.

3. В разі виявлення населенням наступних випадків:

- обірваного проводу, що лежить на землі, (забороняється наближатися на відстань менше 8 м для запобігання ураження електричним струмом);

- псування елементів (з/б опор, проводу, ізоляції) вищевказаної повітряної лінії;

- крадіжки проводу з ліній електропередачі;

- спилювання дерев в охоронній зоні ПЛ;

- займання або навмисне спалювання сухої трави, соломи, торфу деревини, будь-яких відходів;

необхідно терміново повідомити в центральну диспетчерську службу ПАТ "ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО" за наступними телефонами: (0462) 654-312, 654-352, а також черговому диспетчеру Чернігівських МЕМ або в кол-центр компанії за 'безкоштовним номером 0-800-210-310.

4.Збереження повітряної лінії електропередачі в належному стані, а також підтримування її працездатності суттєво вплине на тривалість експлуатації електрообладнання та якість електропостачання міста. Недотримання норм та правил експлуатації може привести до знеструмлення значної частини споживачів міста та району на невизначений термін усунення аварійної ситуації.

У разі невиконання вищевказаних правил, навмисного псування майна, а саме елементів ліній електропередачі, та нанесення збитків Компанії правопорушники будуть притягнуті до кримінальної та адміністративної відповідальності згідно чинного законодавства. Протиправні вчинки правопорушників будуть розглядатися, як акт диверсії не тільки проти майна ПАТ „ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО”, але й проти споживачів електроенергії міста та району.

За повідомленням ПАТ «Чернігівобленерго»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі відбудеться ...

КОМЕНТАРІ