На Тернопільщині триває регіональний туристичний форум «Громада. Розвиток. Туризм.»

На Тернопільщині триває регіональний туристичний форум «Громада. Розвиток. Туризм.»

22.12.16 17:07 0 618
Регіональний туристичний форум «Громада. Розвиток. Туризм.» розпочав свою роботу 21 грудня на базі cанаторію «Медобори», що у с. Конопківка, Теребовлянського р-ну.

Участь у ньому беруть понад 70 учасників – представники громадських організацій, туристичних фірм, органів місцевого самоврядування та об`єднаних територіальних громад. Організатори форуму - Тернопільська обласна державна адміністрація, обласна рада, ГО «Туристична Асоціація Тернопілля».

Особливу увагу учасники форуму акцентували на питаннях створення мережі Залених Шляхів та їх вплив на розвиток малого бізнесу і громад та стратегічних напрямках розвитку туризму в Тернопільській області.

Також під час заходу йшлося про створення агрорекреаційних кластерів, перспективи сільського туризму, ефективне використання туристично-рекреаційного потенціалу територіальних громад тощо.

«Такі заходи формують майданчик для обговорення різних цікавих проектів у галузі туризму. Тут присутні різні фахівці. Нам дуже приємно, що до нас приїхав директор департаменту туризму і курортів Міністерства економічного розвитку та торгівлі України Іван Ліптуга. Захід зібрав людей, які мають бажання і мотивацію реалізовувати туристичні проекти. У бюджеті на наступний рік ми вже запланували передбачити кошти на реалізацію проектів створення Зелених Шляхів у північній частині області – Кременецький та Шумський райони», - зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Юрик.

На думку, Юрія Юрика такий захід дуже потрібен для представників територіальних громад області. Адже вони повинні розуміти, що туризм – це не тільки відпочинок, а й бюджетонаповнююча галузь.

Саме таку позицію займають країни, які розвиваються, стверджує директор департаменту туризму і курортів Міністерства економічного розвитку та торгівлі України Іван Ліптуга.

«У багатьох країнах, що розвиваються, туризм складає близько 10% від ВВП. В деяких країнах кожна 11-та людина зайнята в туризмі, а це 30% від всього експорту послуг. Якщо на Тернопільщині всі - туроператори, заклади розміщення, транспортні компанії, організатори заходів - будуть позиціонувати туризм як важливий сектор економіки, все це буде працювати як одна система, тоді сюди будуть їхати українці з інших міст та іноземці. Тут покращиться інфраструктура, інвестиційний клімат, з`являться нові робочі місця, підвищиться рівень якості надання послуг. Це комплексна системна робота, яку повинна проводити і держава на своєму рівні, і кожен регіон зокрема. Крім того, потрібне консолідоване фінансування на рівні держави, регіонів, міст, громад, бізнесу», - зауважив Іван Ліптуга.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ