Валерій Коровій: Внутрішній компроміс територіальної влади і учасників АТО – рушійна сила у вирішенні найскладніших проблем (+фото)

Валерій Коровій: Внутрішній компроміс територіальної влади і учасників АТО – рушійна сила у вирішенні найскладніших проблем (+фото)

22.12.16 16:17 0 565
Голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій зустрівся з представниками районних спілок учасників АТО.

«Головне наше завдання конструктивно співпрацювати та приймати вірні рішення. Крок за кроком ми повинні вирішувати проблеми АТОвців, серед яких: придбання житла, виділення земельних ділянок, пільговий проїзд, відсутність роботи», - відмітив відкриваючи зустріч Валерій Коровій, - «Земельні питання – це найболючіша проблема. Нажаль, в нормативному плані чітко не визначено статус земельних ділянок, що надаються, тому головне завдання законодавчо врегулювати це питання», - продовжив очільник області.

В свою чергу, начальник відділу по роботі з учасниками АТО Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Андрій Грачов – ініціатор цієї зустрічі, відзначив, що завдяки системній і налагодженій роботі обласної організації учасників АТО, районних спілок, структурних підрозділів ОДА оперативно вирішуються проблемні питання бійців. За словами Андрія Грачова, зокрема, оперативно вирішуються питання отримання посвідчень учасників бойових дій, виділення земельних ділянок, отримання житла, тощо. «Нам приємно, що аби перейняти наш досвід роботи, на Вінниччину приїздять і з інших регіонів України», - підкреслив Андрій Грачов.

На зустрічі представники районних спілок учасників АТО озвучили перед головою ОДА проблемні питання, які потребують вирішення на рівні області. Зокрема, що стосується медичного забезпечення учасників АТО та сприяння у працевлаштуванні. На що голова облдержадміністрації доручив створити робочу групу з представників профільних департаментів ОДА та учасників АТО для визначення пріоритетності проблем та подальшого оперативного їх вирішення.

Наразі ж в області робота з вирішення проблем учасників АТО та їх родин поступово систематизується.

«У Вінницькій області надали земельних ділянок учасникам АТО, більше ніж по всій Україні. На рівні обласного бюджету вирішено питання та налагоджена схема міжобласних перевезень учасників АТО. В обласному бюджеті виділені кошти і на стипендії дітям учасників АТО. Збільшено кількість психологів для сприяння адаптації учасників АТО до мирного життя», - підкреслив голова облдержадміністрації Валерій Коровій. Але, за його словами, таку роботу необхідно і налагодити на місцевому рівні: «Внутрішній компроміс територіальної влади і учасників АТО – рушійна сила у вирішенні найскладніших проблем» , - наголосив очільник області.

На завершення зустрічі за мужність та патріотизм голова ОДА вручив учасниками антитерористичної операції Почесні грамоти облдержадміністрації та обласної Ради з грошовими винагородами.





























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Чергова ...
Наступна новина: Степан Барна зустрівся з ...

КОМЕНТАРІ