Шугарінг - що це таке і як його робити?

Шугарінг - що це таке і як його робити?

22.12.16 16:58 0 1413

Шугарінг - це один із способів видалення небажаного волосся з людського тіла. Принцип дії процедури нагадує воскову епіляцію, але на відміну від останньої, де фахівець видаляє волосся гарячим воском, в основі цього методу лежить застосування цукрової пасти (або «смоли»). Поняття «шугарінг» походить від англійського слова «sugar» (цукор), тому цю косметичну процедуру ще називають цукровою або карамельною епіляцією.

Методика проведення епіляції за допомогою цукрової пасти підходить і чоловікам, і жінкам, при цьому шугарінг можна використовувати для видалення волосся будь-якого типу довжиною від 2 мм на ногах, руках, в зоні бікіні, в області пахвових западин і на обличчі (підборіддя і шкіра над верхньою губою).

Склад і види цукрової пасти

До складу пасти для проведення шугаринга входить цукор, вода і лимонний сік. За консистенцією паста для шугаринга являє собою тягучу карамельну суміш, колір якої (в залежності від різних пропорцій активних інгредієнтів) варіює від бурштинового до темно-коричневого.

Сьогодні на ринку присутні кілька видів цукрових паст, що відрізняються ступенем м'якості (пластичності) і показаннями до застосування:

  • м'які - підходять для видалення пушкова волосся в області верхньої губи і шкіри рук;
  • середні - використовуються для епіляції шкірних покривів ніг;
  • жорсткі - застосовують для видалення волосся в області пахв і бікіні.

Працювати з м'якими пастами дуже зручно, тому що вони дуже легко наносяться на шкіру і захоплюють всі волоски. Шкода, що вони не підходять для видалення волосся на ногах і в зоні бікіні.

Як проходить процедура?

Цукрова епіляція - що ж це таке? Механізм дії процедури простий: пастоподібну клейку масу розподіляють на оброблюваній ділянці шкіри, після чого видаляють разом з небажаною "рослинністю".

Перед проведенням цукрової епіляції шкіру обробляють знежирюючим лосьйоном і тальком (суха поверхня забезпечує максимальне зчеплення волосків з клейкою пастоподібною масою), а пасту трохи підігрівають.

Після цього цукрову суміш рівним шаром наносять на шкірні покриви проти росту волосся, а видаляють - за напрямком росту.

Завершують процедуру застосуванням крему, який покращує регенерацію шкірних покровов.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ