Лучанина покарали за фіктивне підприємництво

Лучанина покарали за фіктивне підприємництво

23.12.16 08:35 0 548
Прокуратурою Волині підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні про вчинення 45-річним мешканцем Луцька фіктивного підприємництва (кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 205 Кримінального кодексу України).

У листопаді 2014 року чоловік погодився на пропозицію за винагороду в розмірі 2500 грн. зареєструвати на своє ім’я підприємство (юридичну особу). При цьому він не мав жодного наміру та можливості здійснювати підприємницьку діяльність.

У березні 2015 після залагодження усіх формальностей лучанин "на папері" став директором підприємства, яке нібито займалося торгівлею будматеріалами. У подальшому чоловік підписував фінансово-господарські документи, пов’язані з діяльністю фірми, та передавав іншій особі печатку підприємства.

Тим часом підприємливі зловмисники, прикриваючись "директором", як ширмою, займалися незаконною діяльністю, пов’язаною з експортом товарно-матеріальних цінностей за межі території України.

У ході досудового розслідування лучанин визнав свою винуватість у вчиненому, щиро розкаявся та сприяв розкриттю злочину.

Відтак суд визнав його винним у фіктивному підприємництві та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 грн.).

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ