20 тис га мисливських угідь використовувалися безоплатно - прокуратура розпочала кримінальне провадження    Тячівською місцевою прокуратурою опрацьовано інформацію щодо стану дотримання вимог лісового,земельного та іншого природоохоронного законодавства п

20 тис га мисливських угідь використовувалися безоплатно - прокуратура розпочала кримінальне провадження Тячівською місцевою прокуратурою опрацьовано інформацію щодо стану дотримання вимог лісового,земельного та іншого природоохоронного законодавства п

23.12.16 09:21 0 481
Тячівською місцевою прокуратурою опрацьовано інформацію щодо стану дотримання вимог лісового, земельного та іншого природоохоронного законодавства під час використання земель лісового фонду, відтак місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Встановлено, що одному з мисливських товариств надано у тимчасове користування мисливські угіддя площею близько 20 тис. га на земельних ділянках лісового фонду, які знаходяться у постійному користуванні державного лісогосподарського підприємства.

При цьому, незважаючи на те, що ст. 24 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» (набула чинності з 01.01.2015), якою визначено, що користування мисливськими угіддями є платним, розмір та порядок внесення плати визначаються у договорі між користувачем мисливських угідь та власником або постійним користувачем земельних ділянок, на яких знаходяться ці угіддя, відповідний договір не укладено, плату за користування мисливськими угіддями не нараховано та не сплачено, чим заподіяно істотної шкоди державним інтересам.

Довідка:

ч .1 ст 368 КК України - службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, - карається штрафом від двохсот п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинські прокурори ...

КОМЕНТАРІ