На Тернопіллі в Архикатедральному Соборі - храмовий празник

На Тернопіллі в Архикатедральному Соборі - храмовий празник

23.12.16 11:59 0 465
На свято Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, 22 грудня, відбулася Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди храмового празника тернопільської Архикатедри. Очолив Божественну Літургію архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. Святкове богослужіння відвідав голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

«Архикатедра є одним з перших храмів, де почали служити греко-католики у Тернополі після довгих років переслідувань і гонінь християн, - зазначив Степан Барна. - це своєрідна візитка всієї області. У святині втілюють різноманітні ініціативи, важливі для духовного збагачення краян. Священнослужителі не стоять осторонь боротьби за незалежність держави, згуртовуючи людей для волонтерства та служачи на Сході для підбадьорення бійців. Я вдячний священнослужителям храму за відданість християнським обов'язкам та плідну роботу».

Після завершення Літургії митрополит Василій Семенюк вручив благословенну Апостольську грамоту Святішого Отця Франциска Папи Римського голові облдержадміністрації Степану Барні.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Програма ...

КОМЕНТАРІ