Чернівці: Під час колегії обговорили питання організації роботи щодо легалізації заробітної плати

Чернівці: Під час колегії обговорили питання організації роботи щодо легалізації заробітної плати

25.12.16 15:00 0 524
Питання організації роботи щодо легалізації заробітної плати, захисту прав застрахованих осіб розглянули під час засідання колегії при начальнику Головного управління, за участю представників громадських організацій, соціальних партнерів, засобів масової інформації.

Доповідачем зазначалося, що питання тінізації зайнятості неодноразово розглядали на засіданнях Пленумів облпрофради та обговорювали з контролюючими органами, соціальними партнерами на засіданнях «круглих столів». Щомісяця здійснювався моніторинг та аналіз відомостей з Реєстру застрахованих осіб. Відповідні матеріали для належного реагування надсилалися до органів виконавчої влади, управління Держпраці, Державної фіскальної служби у Чернівецькій області та соціальних партнерів.

– Завдяки проведеній роботі кількість роботодавців, які нараховували заробітну плату працівникам у розмірах менше законодавчого мінімуму, скоротилася, в порівнянні з минулим роком, у 3,5 рази, а кількість найманих працівників, що отримували заробітну плату менше мінімальної, – у 8 разів, – повідомив начальник Головного управління Михайло Романів.

Колегія визнала позитивною роботу фахівців Фонду в області, щодо легалізації заробітної плати та трудових відносин. Визначили подальші шляхи співпраці з представниками профспілок та організаціями роботодавців краю, спрямовані на захист прав застрахованих осіб у сфері загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Програма заходів до ...
Наступна новина: На Тернопіллі в ...

КОМЕНТАРІ