Підрозділи територіальної оборони Тернопільщини пройшли вишкільне тренування

Підрозділи територіальної оборони Тернопільщини пройшли вишкільне тренування

25.12.16 12:04 0 478
На базі полігону c. Біла Тернопільського району відбулося навчання для підрозділів територіальної оборони Тернопільщини. Даний захід організував Тернопільський обласний військовий комісаріат.

Варто зазначити, Тернопільська область перша та єдина на Західній Україні, яка проводить подібні навчання.

Це вже друге вишкільне командне тренування. У листопаді подібні вишколи провели для Козівського й Зборівського районів, а військові навчання відбуваються й для жителів Шумського та Кременецького районів.

В інструкторсько-методичних навчаннях беруть участь: голови РДА та два загони територіальної оборони Кременецького та Шумського районів. Залучені до виконання: обласний військовий комісаріат, Центром сприяння захисту Вітчизни “Булат”, ГО Всеукраїнський союз ветеранів АТО, Українське козацтво та надання допомоги від 44-ой артилерійської бригади. Учасники проходять інженерну, військово-медичну, тактичну та вогневу підготовки. Відпрацьовують й практичні вправи стрільби з АК-74 та пістолета ПМ.

Подібні заходи проводитимуться систематично та охоплять весь особовий склад підрозділів територіальної оборони області. Крім цього, обласною державною адміністрацією проводяться вишкільні табори для молоді в кожному районі області. Мета подібних заходів — підняття престижу захисника Вітчизни, підготовки до служби в Збройних Силах України, патріотичне виховання молоді.

Деталі в сюжеті тереканалу TV-4 :

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ